1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kültür Dairesi faaliyetleri hakkında bilgi verdi
Kültür Dairesi faaliyetleri hakkında bilgi verdi

Kültür Dairesi faaliyetleri hakkında bilgi verdi

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

A+A-

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında, Kültür Dairesi bütçesinin çok kısıtlı olduğunu ancak vatandaşa ellerindeki tüm imkanları kullanarak maddi manevi destek olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Ülkemizde düzenlenen kültür, sanat sempozyumu ve festivallere de katkı koyduklarını söyleyen Tunçalp, destekledikleri faaliyetleri şöyle sıraladı:

- Fotoğraf Sanatçıları Buket Özatay ve Tijen Erol Yakup’un “Ekzotik Fas” isimli sergisi Naci Talat Vakfı’nda gerçekleştirilen sergileri,
- Ayhatun Ateşin’in gerçekleştirdiği 2. ve 3. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu etkinlikleri ve sergileri,
-  Müzik Vakfı’nın düzenlediği 19. Uluslararası Bellapais Müzik Festivali,
- Beyarmudu Belediyesi ve Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun birlikte düzenlediği Mesarya I. Tiyatro Şöleni, 
- Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nin organize ettiği 11.Uluslararası Bellapais İlkbahar Müzik Festivali,
- Kıbrıs Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği’ne, Kınalı Kuzuların Kıbrıs Dramı adlı kitabın alınıp, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl münasebeti ile düzenlenen Mağusa Çanakkale Şehitliği’ndeki törende dağıtılmasına,
- Güzelyurt Sanat Derneği’nin düzenlediği 19. Uluslararası Güzelyurt Kültür Sanat Festivali,
- Diyafram Fotoğraf Sanatı Derneği’nin Diyafram isimli dergisinin basımı,
- Türkiye’de Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği tarafından düzenlenen Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması’na katılıp ödül alan Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği üyelerinin Sinop’ta düzenlenen, ödül törenine katılması,
- Kıbrıs Türk Seramik Sanatçıları Derneği’nin 15 Haziran’da düzenleyeceği Kimlik konseptli serginin gerçekleştirilmesine,
- Tango Siempre Dans ve Sosyal Aktivite Derneği’nin düzenlediği Cyprus Tango Camp Organizasyonu, 
- Çamlıbel Eko gün etkinliği,
- Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği festival ile Gönendere, Kalavaç, İnönü ve Görneç festivalleri.

Derneklere yönelik proje yazımı hakkında seminer

Tunçalp, derneklerden gelen güzel sanatlarla ilgili projelere de, gerek Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü kapsamında, gerekse Daire bütçesi çerçevesinde katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade etti. Sunulan projelerde gözlemlenen eksikliklerin giderilmesi amacıyla 13 Haziran 2015 Cumartesi günü bir seminer düzenleyeceklerini hatırlatan Nilay Tunçalp, güzel sanatlarla ilgili tüm dernek temsilcilerini seminere katılmaya davet etti. Tüzük çerçevesinde yapacakları mali yardımlar için ise 21-28 Temmuz 2015 tarihleri arasında müracaat kabul edeceklerini belirten Tunçalp, ücretsiz olarak vatandaşa hizmet etmek amacıyla düzenleyecekleri seminerde başvuru formlarının doldurulması konusunun da işleneceğini bildirdi.

Tunçalp, Kültür Sanat Danışma Kurulu Üyesi Kani Kanol’un bir sunum gerçekleştireceği seminerde “Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü”nün işleyişi hakkında da bilgi vereceğinin altını çizdi.

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur