1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kulaçlar Kış Maratonu’nda atıldı
Kulaçlar Kış Maratonu’nda atıldı

Kulaçlar Kış Maratonu’nda atıldı

Kulaçlar Kış Maratonu’nda atıldı

A+A-

Haldun Oktay

Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kış Yüzme Maratonu 21 Aralık Pazar günü Yedidalga bölgesinde gerçekleştirildi. Aspava Spor Kulübü’nün girişimleri ile gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye’den 40 ve ülkemizden 21 sporcu olmak üzere toplamda 61 sporcu, kış soğuğunda denize girerek derece elde etmek için mücadele etti.
Türkiye’den Galatasaray, Boğaziçi Olimpik, Uludağ Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar, Apeyk, İyik, Adana Adanus ve İstanbul Yıldızlar kulüplerinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs’tan Aspava, Tüfekçi ve Yakın Doğu Üniversitesi kulüpleri Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kış Yüzme Maratonu’nda mücadele etti.

3 KİLOMETRELİK PARKUR

Aspava Restoran ile CMC kırmızı çizgi demirleri arasında 3 kilometrelik alanda yer alan yarışmanın genel klasmanında kadınlarda ülkemiz sporcusu İlayda Basmacı 0.47.38’lik derecesi ile birinci olurken erkeklerde Türkiyeli yüzücü Celal Altunbaş 0.47.32’lik derecesi ile ilk sırada yer aldı.
Renkli görüntülere sahne olan Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kış Yüzme Maratonu’nun bir gün öncesinde yarışmacılara Aspava Restorant’ta makarna partisi düzenlendi. Yarışma günü maratonda 1 başhakem, 3 hakem, 2 güvenlik botu, 2 kano, 10 gözetmen ve 1 sahil güvenlik gemisi yer aldı. Sağlık Bakanlığı ambulansı yarış boyunca hazır bulundu.
Yarış sonrasında dereceye girenlere madalyaları ve katılım belgeleri yanı sıra sırt çantaları, Kıbrıs’a özgü hatıra ürünleri takdim edildi. Yarışın ana sponsoru Arden Gıda olurken, Aspava Restoran, Gloria Arena Antalya, Jumbo Bazaar, Mr. Pound, Topçu Kahvesi ve Lefkoşa Merit Otel de organizasyona destek verdi.

AYLAR SÜREN ÇALIŞMA

Aspava Spor Kulübü yöneticilerinden Hasan İlker yıllardan beridir böyle bir organizasyonun gündemlerinde olduğunu ve bunu ilk kez gerçekleştirdiklerini belirtti. Kurulan organizasyon komitesi ile birlikte aylar öncesinde başlayan çalışmaların meyvelerini aldıklarını söyleyen İlker, organizasyonu ilk kez düzenledikleri için kayıt parası almadıklarını yıllardır ilgisiz kalan Lefke – Yedidalga bölgesine bu organizasyonla canlılık getirdiklerini, bölgede yer alan iki otelin sporcular tarafından doldurulduğunu ve bölge insanına da katkı sağladığını dile getirdi.
İlker “Herşey güzeldi, tarihi bir günü yaşadığımıza inanıyoruz. Başta sizlere bize bu güzel sayfalarda yer ayırdığınız için teşekkür ederiz. Sizlerin desteği bizlerin başarısı demektir. Aspava Spor Kulübü olarak tüm katılan cesur yarışmacı kişilere ve Aspava Spor Kulübü sprocularına çok çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1790 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 191. Sayısı

Adres Kıbrıs 191. Sayısı