1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Küçük yetki aldı
Küçük yetki aldı

Küçük yetki aldı

Ahmet Kaşif, Hasan Taçoy, Türkay Tokel ve İlkay Kamil’i partiden ihraç edilmesi yönünde karar aldığı iddiaları var.

A+A-

UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, parti yetki organlarında alınan kararlarla ilgili basına bilgi verdi.

UBP Parti Meclisi, Başbakan İrsen Küçük’e, Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasına ve UBP’nin birliğine bütünlüğüne UBP hükümetine ve hükümet üyelerine yönelik her türlü zararlı faaliyette bulunanlar hakkında gerekli tedbirleri almak üzere ilgili disiplin kurullarına çağrı yapılması yönünde yetki verdi.

Parti Meclisi’nin bu iki kararı oy birliğiyle aldığını ve kendisine bu iki konuda gerekli yetkiyi verdiğini açıklayan Küçük, “Ben de Partim adına ve partime yaraşır şekilde ülke demokrasisi ve rejimine uygun şekilde bu iki kararı kullanacağım. Çalışmalara yarın Meclis’te devam edeceğim” dedi.

ABD'den bugün dönen Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük, gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere ilk önce Dereboyu’ndaki UBP Genel Merkez binasında Genel Yönetim Kurulu'nu (GYK) topladı,  ardından da akşam saatlerinde Atatürk Meydanı’ndaki parti merkezinde Parti Meclisi’ni toplantıya çağırdı.

Başbakan İrsen Küçük, Parti Meclisi toplantısının ardından UBP Binasında basın toplantısı düzenleyerek GYK’nın önerilerini ve Parti Meclisi’nin kararlarını açıkladı.

KÜÇÜK

Küçük, UBP’nin yaklaşık bir yıldır demokratik yöntemlerle geçen haftaya kadar gerçekleştirdiği seçimlerin herkes tarafından takip edildiğini belirterek, bu süreç içinde yapılan 3 kurultay ve 2 Genel Sekreterlik seçimine değindi.

“Demokratik yöntemlerle yapılan çalışmaları ve seçimleri parti içerisinde benimsemeyen ve kendi görüşleri doğrultusunda görevlendirme yapılmasını talep eden” kimselerin bulunduğunu söyleyen Küçük, kurultaylarda 2 kez kaybetmesine rağmen Ahmet Kaşif’in parti organlarında kendisine yakın arkadaşlarına görev alabilmesi için taleplerde bulunduğunu belirtti.

Küçük, bu taleplerin UBP’nin yapısına uygun olmadığını çünkü bu taleplerin demokratik olmadığını ifade ederek, bu görevlendirmelerin seçimsiz yapılmasının yüz civarında üyenin hakkını yemek olacağını ifade etti.

"GENEL SEKRETER EN DEMOKRATİK YÖNTEMLE TÜZÜĞE UYGUN SEÇİLDİ"

Küçük, ABD’ye gitmeden önce Kaşif’le bir kez görüştüğünü ve parti tüzüğü kendisine başkan olarak seçimsiz atama hakkı vermesine rağmen seçim yapacağını, parti meclisinin bir kişi üzerinde mutabakata varması halinde kendisinin bir itirazı olmayacağını söylediğini belirtti.

Seçim günü, iki taraf farklı öneriler üzerinde mutabakata varamadığı için seçime gidildiğini ve Nejdet Numan’ın Genel Sekreter seçildiğini kaydeden Küçük, seçimin parti tüzüğüne uygun ve olabilecek en demokratik şekilde yapıldığını ve yüzde 88 katılımla seçim yapıldığını söyledi.

Kendisine demokratik bulmadığı farklı taleplerde bulunulduğunu söyleyen Küçük, “Ben demokratik kuralların dışına çıkan bir parti başkanlığı yapamam. Ben bu partideki görevlerimde hiçbir zaman UBP’nin kurallarının dışına çıkmadım” dedi.

Tüm bunlardan sonra temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gittikleri bir dönemde partideki muhaliflerin UBP’yi iktidardan düşürmek için gensoru hazırlığı içerisine girdiklerini haber aldıklarını söyleyen Küçük,  “Bugünkü toplantılarda ortaya çıktı ki söyledikleri sayıya ulaşmaları mümkün değil” dedi.

Bu çalışmalar 1 hafta sonra başlatılamazmış gibi kendisi yokken yapılmasının hoş olmadığını dile getiren Küçük, bu işler için DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın evinin kullanıldığını ve muhalefetle görüşmelerin UBP milletvekili Hasan Taçoy tarafından yürütüldüğünü, hükümetin düşürülmesine yönelik çeşitli söylemler yapıldığını, kendisinin de her zamanki gibi partinin yetkili organlarını göreve çağırdığını anlattı.

"GYK’DAN İKİ KONUDA YETKİ TALEP ETTİK PARTİ MECLİSİ DE OYBİRLİĞİYLE OLUMLU KARAR ALDI"

Küçük, bugün GYK’dan talep ettiği iki konudaki yetki önerisini Parti Meclisi’ne sunduklarını ve nihai kararların parti meclisinde verildiğini vurgulayarak, Parti Meclisi’nin kendisine, Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesi için gerekli çalışmaları başlatmak ve UBP’nin birliğine bütünlüğüne UBP Hükümeti’ne ve hükümet üyelerine yönelik her türlü zararlı faaliyette bulunanlar hakkında gerekli tedbirleri almak üzere ilgili disiplin kurullarına çağrı yapılması yönünde yetki verdiğini söyledi.

Küçük, “Parti Meclisi bana bu iki yetkiyi verdi ben de bu konularla ilgili çalışmalarıma yarın Meclis’te devam edeceğim” dedi. (tak)

***

UBP PM sona erdi. UBP Genel Başkanı basın toplantısı düzenleyecek. (saat: 20:45)

***

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş: Parti Meclisi ihraç kararı alamaz. Bu  UBP içerisindeki muhalif isimleri bölmeye yönelik bir hamle. İhraç kararı disiplin meselesidir, parti meclisinin böyle yetkisi yoktur. İrsen Küçük Hükümeti bitmiştir. 

***

'Güvensizlik' önergesinde SEÇİM TARİHi 29 EYLÜL olarak ön görülürken, İRSEN KÜÇÜK'ten hamle:18 AĞUSTOS'ta SEÇİM-26'nin altına düşmemek için 4 ismin İHRACI isteniyor (yd haber paketi)

***

ABD'den dönen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük başkanlığında toplanan Genel Yönetim Kurulu'nun (GYK), gündemdeki son gelişmelerle ilgili, Dereboyu'ndaki genel merkezde yer alan toplantısı sona erdi.

Başbakan ve diğer GYK üyeleri, 19.30'da başlaması beklenen Parti Meclisi toplantısına katılmak üzere Atatürk Meydanı'ndaki genel merkeze geçtiler.

GYK toplantısında parti içindeki bazı muhaliflerle ilgili ihraç kararları ve erken seçimin ele alındığı, bunun Parti Meclisi'nde görüşüleceği iddia edilirken, resmi açıklama yapılmadı.

Uzun süreceği öne sürülen Parti Meclisi toplantısıdan sonra basına açıklama yapılması bekleniyor.(tak)

***

UBP GYK’nin siyasi gelişmelerle ilgili UBP Genel Başkanı İrsen Küçük başkanlığındaki toplantısı sürüyor. Henüz resmi açıklama yok ancak UBP Parti Meclisi’nin toplantıya çağırıldığı öğrenildi.

UBP GYK’nin Ahmet Kaşif, Hasan Taçoy, Türkay Tokel ve İlkay Kamil’i partiden ihraç edilmesi yönünde karar aldığı iddiaları var. Kararın PM’ye sunulacağı konuşuluyor.

Hasan Taçoy, UBP’den ihraç edilmesi iddiaları ile ilgili konuştu; “ Hangi yetkiye dayanarak beni ihraç ederler ben bunun hesabını sorarım. Sayın Küçük’ün bu davanışı sadece iktidarda kalması içindir. Sekiz arkadaşımız kararlarının arkasındadır.”


 

Bu haber toplam 2659 defa okunmuştur