1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Küçük Suna’dan Uluslararası Başarı
Küçük Suna’dan Uluslararası Başarı

Küçük Suna’dan Uluslararası Başarı

Küçük Suna’dan İzmir Mozart Akademi de Uluslararası Başarı

A+A-


Elde ettiği başarılarla Kuzey Kıbrıs’ın kültür sanatını yurt dışında tanıtmayı sürdüren Suna Alsancak bu kez İzmir’den Uluslararası bir başarıya daha imza atarak döndü.  Küçük Piyanist Suna Alsancak  3-6 Haziranda İzmir'de gerçekleşen “ 1.Uluslararası Mozart Akademi Piyano Yarışması'nda "Birincilik Ödülü" kazanarak  uluslararası ödül kariyerine 6. Ödülünü ekledi.

Sekiz yaşındaki Suna yarışmada 5-8 yaş grubunda aralarında Türkiye, Azerbaycan ve Norveç'li yarışmacıların bulunduğu altı yarışmacıyla yarıştı. İki turda gerçekleşen yarışmanın ilk turunda Suna Bach'ın İki Sesli İnvention Do Major ve Mozart'ın Sonat Do Major eserlerini, ikinci turunda ise Oesten'İn Dolly Dreams ve hocası Rauf Kasimov'un Bulgaristan'da ödül kazanan Zeybek isimli eserini seslendirdi.

İlhan Cinpir (Türkiye),  Ali Hoca (Kuzey Kıbrıs), Cem Babacan (Türkiye), Alexander Mekaev (Rusya) ve Prof. Saida Behbudova'dan (Azerbaycan) oluşan beş kişilik Seçici Kurul üstün performans sergileyen Suna Alsancak'ı tartışmasız birincilik ödülüne layık gördü. Suna Alsancak'a Birincilik Ödülü olarak Madalya, Cumhuriyet Altını ve Katılım Belgesini Mozart Akademi direktörleri ve aynı zamanda Opera Sanatçıları İlhan Cinpir ve Fatma Cinpir verdi.
Suna, ödül töreni ve gala konserinden sonra Seçici Kurul üyeleriyle tanışma fırsatı buldu. Moskova Çaykovski Konservatuvar'ından en yüksek derecede mezun olan Türkiye 'nin başarılı piyanisti Cem Babacan Suna'yı ve hocası Rauf Kasimov'u  tebrik ederek Suna'nın yaşının çok üstünde bir performans sergilediğini, çalarken karakterini müziğine yansıttığını ve daha şimdiden müzikte mükemmeli arayan geleceği parlak bir genç piyanist olduğunu ifade etti.
Tüm yarışmalar, ödül töreni ve gala konseri Türkiye'nin önde gelen sanat merkezlerinden biri olan  Ahmed Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.  Kültür Dairesi'nin de katkılarıyla yarışmaya katılan Suna Alsancak'a hocasıyla birlikte ailesi eşlik etti. Pazar gün yurda dönen Suna Alsancak dün akşam 19. Uluslararası Bellapais Müzik Festivali Genç Yetenekler Resitali'nde çaldı. 

Suna Alsancak’ın Özgeçmişi
Suna Alsancak  6 Eylül 2007 tarihinde Lefkoşa'da doğdu. Beş yaşında Rauf Kasimov'la piyano derslerine başladı. Mayıs 2013 de İstanbul Uluslararası  Pera Piyano Yarışması' nda "Genç Yetenek Ödülü" ,   Eylül 2014 de Bulgaristan'ın Albena şehrinde gerçekleşen Uluslararası Müzik Yarışması'da piyano dalında iki "Birincilik Ödülü"ve  Aralık 2014 de Rusya'nın St.Petersburg kentinde gerçekleşen Uluslararası Müzik Yarışması'nda piyano dalında  "Başarı Ödülü" aldı.     20 Nisan 2015 de Larnaca'da Evangelia Tjiarri Uluslararası Piyano Yarışması'nda ''İkincilik Ödülü" aldı. Ayrıca Kasım 2014 de girdiği Royal School Grade 2 sınavında 140 puanla "Üstün Başarı" gösterdi.

Lha

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur