1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Küçük Projeler Programı”nı kazananlar belli oldu
“Küçük Projeler Programı”nı kazananlar belli oldu

“Küçük Projeler Programı”nı kazananlar belli oldu

111 projenin başvurduğu çağrıyı 10 proje kazandı.

A+A-

Dayanışma Evi bir süre önce açılan “Küçük Projeler Programı” hibe çağrısını kazanan projeleri düzenlenen kokteyle tanıttı ve projeleri kazananlara kontratlarını sundu.

Tanıtım kokteyli dün saat 18.00’de ara bölgede bulunan Dayanışma Evi’nde yer aldı.

Başta araştırma, dans, sanat, müzik, konferans, atölye çalışmaları, fotoğraf, film ve el sanatları gibi farklı sektör ve kategorilerde 111 projenin başvurduğu çağrıyı 10 proje kazandı.

Hibe hakkı kazanan projelerden İzel Seylani’ye ait "Çok Kültürlü Tiyatro Gösterisi", Gülgün Kayı’ya ait "Shift”, Mateja Arhar’ın “Kukla Tiyatrosu”, Christos Krasidis ve Oya Akın’a ait "çanta I τσάντα", ve Polly Florenzou’ya ait "Spotlight Drama" Kıbrıs'ın ilk "Fringe Tiyatro Festivali"ni oluşturacak.

Hibe hakkı kazanan diğer projeler  şöyle:

Orestis Tringides, Natalie Hami, Konstantinos Stergiopoulos, Doğukan Müezzinler, Marine Altunyan'ın fotoğrafçılık alanındaki “Old Nicosia Revealed” projesi; Salih Koççat’ın “Morning Talks” projesi; Achille Filipponi ve Lina Protopapa’nın "Uncovering Identities" projesi; Seziş Thompson ve George Isaias’ın “HUB@H4C” projesi; Lefki Lambrou, Ayşe Ünlüsoy, Lambros Lambrou ve Ömer Özşehitoğlu’nun “Arts&Activities” projesi.

İNANÇOĞLU

Tanıtımda kısa bir konuşma yapan Dayanışma Evi Yönetim Kurulu Üyesi Evren İnançoğlu, hedeflerinin yeni fikir ve girişimlerin hayata geçirilmesini desteklemek olduğunu kaydetti.

Tüm başvuru sahiplerine yaratıcı ve ilham verici fikirlerinden dolayı teşekkür eden; kazananları da kutlayan İnançoğlu, proje programıyla ilgili bilgiler de verdi.

(tak) 

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur