1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Küçük Mia’dan sevindirici haber
Küçük Mia’dan sevindirici haber

Küçük Mia’dan sevindirici haber

Girne’de 10 Aralık günü şizofreni hastası olduğu iddia edilen amcası Deniz Özarı tarafından, apartmanın üçüncü katından aşağıya atılan 11 yaşındaki Mia Özarı’nın hayati durumunun daha iyi olduğu belirtildi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de 10 Aralık günü şizofreni hastası olduğu iddia edilen amcası Deniz Özarı tarafından, apartmanın üçüncü katından aşağıya atılan 11 yaşındaki Mia Özarı’nın hayati durumunun daha iyi olduğu belirtildi. Girne Mehmet Öz Sokak’ta Sanacıl Apartman Numara 5’te kalan ve şu anda Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ilaçlı tedavi görmekte olan Deniz Özarı, yeğeni Mia Öarı’yı evin mutfak balkonundan yaklaşık 12 metre yükseklikten atarak adam öldürmeye teşebbüs etmişti. Küçük Mia aynı gün içerisinde Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde tedavi görerek, yoğun bakıma servisine yatırılmıştı. İki gün boyunca hayati durumu kritik olan Mia Özarı ile ilgili yeni gelişme sağlandı ve durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, Mia’nın genel durumunun iyi olduğu ve gerekli ortopedi müdahalelerin yapıldığını söyledi. Kamiloğlu, yoğun bakım ünitesine bağlanan Küçük Mia’nın bugün yoğun bakımdan çıkartılarak normal odaya alınacağını ifade etti.

Amca Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları’nda yatıyor
Hatırlanacağı üzere Mahkemeye çıkarılması beklenen 33 yaşındaki amca Deniz Özarı, ‘Beta Psikos’ teşhisiyle Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne ilaçlı tedavi altında alınmıştı. Küçük Mia’yi ‘şeytan olarak gördüğü’ iddiasıyla 12 metre yükseklikten aşağıya attığı ve şizofreni hastası olduğu ileri sürülen Deniz Özarı önceki gün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmayarak, hastanede müşahede altına alınmıştı. Polis olayla ilgili Mahkemede şahadet vererek, tutukluluk almıştı. Özarı’nın Mahkemeye çıkarılamaması yönünde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez, mahkemede şahadet vermiş, 2008 yılından beri hastası olan Özarı’nın şu anda ilaçlı tedavi gördüğünü dolayısıyla sağlık durumunun mahkemeye çıkması için uygun olmadığını belirtmişti. Sökmez, Deniz Özarı’nın ‘beta psikos’ (başka türlü adlandırılmayan psiko bozukluk) teşhisi konulduğunu ve ‘Anti Psikotik’ (yanlış düşünceler düşünülmesi) nedeniyle ilaç tedavisi uygulanmakta olduğunu vurgulamıştı.

Bu haber toplam 2846 defa okunmuştur