1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi
Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi

Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi

“UBP hükümetten gitti, CTP geldi. Şimdi halk Sibel Siber’i seçerse suç mu” diyen Küçük, “Şimdi Eroğlu’nun seçimi var. Şimdi benim durumuma düşme zamanı onda. Eroğlu’nun 2’nci tura kalma garantisi yok. İlk turdan elenebilir” dedi.

A+A-

Eski Başbakan ve UBP’nin eski Genel Başkanı İrsen Küçük’ten, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik değerlendirme yaptı:

“Eroğlu ilk turda elenebilir”

YENiDÜZEN (Özel)

Eski Başbakan ve UBP’nin eski Genel Başkanı İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda elenebileceğine dikkat çekti.
Küçük, dün Kanal Sim’de Meyil Adakul Elektrikçi’nin sunduğu Öğlen Postası programına konuk oldu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Küçük, Cumhurbaşkanlığı’na aday olup olmayacağı yönündeki soruya karşılık adaylığının henüz netleşmediğini söyleyerek, “seçimi etkileyecek yapıdayım” dedi.

“Kabul etseler aday olurum”

Meyil Adakul Elektrikçi, milletvekilliği seçimini kaybetmesinde Eroğlu’nun ne kadar katkısı olduğunu sorması üzerine Küçük, “Sadece Eroğlu’nun değil ama katkısı var” ifadesinde bulundu.

Küçük, “Şimdi Eroğlu UBP tabanından yüzde yüz destek almıyor” diyen Küçük, “Kabul etseler bugünden UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı olurum” açıklamasında bulundu.

UBP tabanı ve birçok kesimle adaylığı konusunda görüşmeler yaptığını ve adaylığı konusunda istek olduğunu da söyleyen Küçük, “Adaylık kararım henüz netleşmedi. Aday olursam nasıl etkilerim olmazsan nasıl etkilerim noktasındayım” dedi.


“Halk Siber’i seçerse suç mu?”

“UBP hükümetten gitti, CTP geldi. Şimdi halk Sibel Siber’i seçerse suç mu” diyen Küçük, “Şimdi Eroğlu’nun seçimi var. Şimdi benim durumuma düşme zamanı onda. Eroğlu’nun 2’nci tura kalma garantisi yok. İlk turdan elenebilir” açıklamasında bulundu.

“Yüzde 30’un üstüne çıkmadı”

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yapılan anketlere de değinen Küçük, “Bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapılan anketlerde Eroğlu’nun, yüzde 60’lara  varan oyu vardı. Sonra yüzde 54’lere indi ve seçim yüzde 50 ile sonuçlandı. Ama şimdi öyle bir ortam var mı? Parti darmadağın. Eroğlu kişisel hırsları yüzünden partiye zarar verdi” eleştirisini yaptı.

Küçük, “İddialar var; Cumhurbaşkanlığı’nın 10’a yakın anket yaptırdığı yönünde ve bu anketlerde Eroğlu yüzde 30’un üzerine hiç çıkmadı” ifadesinde bulundu.

“Ertuğruloğlu’nu yadırgadım”

UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu’nun, Derviş Eroğlu’na karşı parti kurması, aday çıkması ve tekrardan İrsen Küçük başkanlığında UBP’ye geri dönmesi  ve şimdi Eroğlu’nun yanında yer alması sürecinin hatırlatılması üzerine Küçük, “Ertuğruloğlu’nu yadırgadım”  dedi.

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur