1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTTO bütçe görüşmeleri hakkında açıklamada bulundu…
KTTO bütçe görüşmeleri hakkında açıklamada bulundu…

KTTO bütçe görüşmeleri hakkında açıklamada bulundu…

“Bütçe, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı sorunlara çözüm bulacak gibi görünmüyor”

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen 2015 Mali Yılı Bütçesi’yle ilgili açıklama yaparak, Bütçenin Mecliste tartışıldığı şekliyle, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı sorunlara çözüm bulacak gibi görünmediğini savundu.

Oda’dan yapılan açıklamada “Ekonomik hayata yön ve şekil vermek konusunda elinde pek fazla araç bulunmayan KKTC hükümetinin, bütçe ve maliye politikaları aracılığı ile bazı düzenlemeler yapabilmesine olanak veren bu aracı nasıl kullandığı veya nasıl kullanması gerektiği, üzerinde hep birlikte düşünmemiz zorunluluğu olan bir konudur” denildi.

Mecliste tartışıldığı şekliyle 2015 yılı bütçesinin, Kıbrıs Türk halkının yaşamakta olduğu sorunlara çözüm bulacak gibi görünmediği savunulan açıklamada çözüm önerilerine yer verildi.

“2015 bütçesinde KKTC ekonomisinin büyümesine ve halkın yaşam seviyesinin yükseltilmesine neden olması beklenen kamusal yatırımlar için yeterli kaynak ne yazık ki temin edilememiştir” denilen açıklamada, 2015 yılı için 386 milyon TL olarak belirlenmiş olan bütçe açığı hedefinin finansmanı konusunda bir öngörü ortaya konulmadığı ve bunun zaten 4.5 milyar TL seviyelerinde bulunan kamu iç borç yükünün bu yıl da endişe vermeye devam edeceği mesajını verdiği kaydedildi.

Açıklamada hükümetin, 2015 yılı bütçesinin sağlıklı bir şekilde uygulanması, 2016 yılı için hazırlanacak bütçenin de daha elverişli koşullarda gündeme gelmesi için dikkatini reel sektör yatırımlarını ve topyekün ekonomiyi büyütmeye yoğunlaştırması gerektiği belirtildi.

(tak)

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur