1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KTSYD’den kınama
KTSYD’den kınama

KTSYD’den kınama

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği voleybolcu Buğra Eryıldız’ı yayınladığı yazı ile kınadığını açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) voleybolcu Buğra Eryıldız’ı yayınladığı yazı ile kınadığını açıkladı. Yazı şu şekilde: Kötü söz sahibi bağlar. Ülkemizde ve Türkiye Milli Takımında defalarca forma giyen voleybolcu Buğra Eryıldız’ın kendi sosyal paylaşım sitesinde spor basını ile ilgili olarak kaleme aldığı çirkin, yakışıksız ve uygunsuz ifadeleri Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) olarak şiddetle kınıyoruz.

En başta da ifade edildiği gibi kötü söz sahibi bağlar. Buğra Eryıldız spor yazarlarını “ezik, kompleksli, cahil, dünyadan bi haber, hammacı hummacı, hazır yiyici, yaptığı işi hakkıyla yapmayan” gibi son derece yakışıksız ve bir sporcuya yakışmayacak kötü, çirkin ve rezil ifadelerle nitelendirerek haddini ciddi şekilde aşmıştır. Öncelikle onu haddini bilmeye davet ederiz.

Atatürk’ün “Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim” sözü sanıyorum Buğra Eryıldız’a verilecek en güzel cevaptır. Kişinin egolarını dizginlemeyi bilmesi, kendine hakim olmayı öğrenmesi, ucuz kahramanlıklar yapmaya heveslenmekten ziyade yaptığı spor dalına motive olmasını tavsiye ederiz.

Buğra Eryıldız, kontrolünü kaybetmiş ve bu olumsuz ruh haliyle kaleme almış olduğunu düşündüğümüz çirkin ve bir sporcuya kesinlikle yakışmayacak seviyesiz ifadeleri ile ülkemizde yağmurda çamurda, soğukta sıcakta fedakârca görev yapan tüm spor yazarlarına “ayyaş, parazit, lafazan” gibi ifadelerle hitap etme gaflet ve delalet yanlışına düşmüştür. Hatta daha da kendini kaybederek “Köpekler İstedi Diye Atlar Ölmez” diyecek kadar da çirkinleşmiştir. Kullandığı kötü sözleri aynen kendine iade ederiz ve en kısa sürede kullandığı ve bizde kayıtlı olan ifadeleriyle ilgili olarak sadece görevini yapmaya çalışan tüm spor basınındaki üyelerimizden özür dilemeye davet ederiz.

Sporun hangi branşında olursa olsun yönetici, sporcu, spor basını ayrılmaz bir bütündür ve iyi ve doğru bir ilişki içerisinde olmak zorundadır. Bunu bozmak isteyenler, ucuz sahte kahramanlıklarla haddini aşıp kendi egolarına yenik düşenler günün sonunda hak ettikleri dersi alacaklardır. Başta da dediğimiz gibi “Kötü Söz Sahibini Bağlar”. Unutulmaması gerekir ki spor dostluktur, sevgidir barıştır. Bunun dışına çıkanların bu camiada işi yoktur.

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur