1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KTSYD’den kınama
KTSYD’den kınama

KTSYD’den kınama

“K-Pet Süper Ligi’nde önceki gün oynanan Lefke - Yenicami maçında basın mensuplarına karşı yapılan fiili ve sözlü saldırıları dernek olarak şiddetle kınıyoruz"

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) yayınladığı basın açıklaması ile Lefke – Yenicami karşılaşmasında basın mensuplarına yapılan fiili ve sözlü saldırıları kınadı. KTSYD’den yapılan açıklama şu şekilde:

“K-Pet Süper Ligi’nde önceki gün oynanan Lefke - Yenicami maçında basın mensuplarına karşı yapılan fiili ve sözlü saldırıları dernek olarak şiddetle kınıyoruz.
Maç esnasında Lefke tribünlerinde çıkan olayı görüntülemek isteyen yayıncı kuruluşun kameramanına hayatını riske edecek şekilde pet şişe savuran bir grup Lefke taraftarının basının görevini yapmasına engel olmalarının ne etik anlayışa ne de spor ahlağına sığmadığını belirtmek istiyoruz.
Son dönemlerde bazı kulüp yöneticilerinin de spor yazarlarına yönelik tehtitkar açıklamaları bu basın açıklamasını yapmamızı zaruri kılmıştır.
“basın mensuplarını sahaya sokmayacağız” gibi tehtitkar eleştirilere de hiçbir zaman papuç bırakmayacağımızın da bilinmesi gerekmektedir.
Bu vesile ile basına yapılan hertürlü fiili ve sözlü saldırının herzaman karşısında olduğumuzu hatırlatır, herkesi sağduyulu davranmaya davet ederiz.”

Bu haber toplam 1095 defa okunmuştur