1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS’ten eylem kararı
KTÖS’ten eylem kararı

KTÖS’ten eylem kararı

KTÖS okullardaki eksik öğretmen kadrolarının tamamlanmadığı takdirde 5 Ocak’tan itibaren eyleme gideceğini açıkladı.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) okullardaki eksik öğretmen kadrolarının tamamlanmadığı takdirde 5 Ocak’tan itibaren eyleme gideceğini açıkladı.

KTÖS’ten yapılan yazılı açıklamada, hükümetin kamu yönetiminde yapacağı reform eleştirilerek, bu “göz boyama ve toplumu uyutmaya yönelik bir girişim” olarak değerlendirildi.

13 Kasım’da emeklilik dilekçesi veren bir öğretmenin emeklilik işlemlerinin aradan iki aya yakın bir süre geçmesine rağmen tamamlanamaması ve emekliliğine onay verilen öğretmenin yerine hala daha öğretmen verilememesinin kamu yönetimi reformu ile alakası bulunmadığı görüşü savunularak, sözkonusu durumun hükümetin “iradesizliğini” ortaya koyması açısından önemli olduğu kaydedildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Gerçek olan başta Şehit Hasan Cafer İlkokulu’nda iki aydır eksik olan öğretmen ve diğer okullarımızdaki eksik kadroların hala daha tamamlanamadığıdır. Bu çerçevede başta Şht. Hasan Cafer İlkokulu’ndaki öğretmen eksikliği olmak üzere, eksik öğretmen kadroları tamamlanmadığı takdirde 5 Ocak 2015 tarihinden itibaren demokratik eylem hakkımızı kullanacağımızı saygılarımızla tüm kamuoyuna duyururuz.”

(tak)

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur