1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS'ten Akıncı'ya destek
KTÖSten Akıncıya destek

KTÖS'ten Akıncı'ya destek

KTÖS Pazar günkü Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi için halka çağrıda bulundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Pazar günkü Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi için halka çağrıda bulundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, KKTC’de devam eden seçim sürecinin “demokrasi, barış, insan haklarına saygıyı savunanlarla, baskıyı, ganimeti ve rant düzeniyle, çözümsüzlüğü savunanlar arasında yaşanacak bir referanduma dönüştüğünü” savundu.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Güven yaratıcı önlemlerin hayata geçmesine katkı koymayan, her fırsatta görüşme masasını torpilleyen, Anastasiadis’in masayı terk etmesine yol açan krizin çıkmasına katkı koyan Sn. Eroğlu ile çözüm olmayacağı açıktır” ifadelerine yer verdi.

Eroğlu’nun  “Göç Yasası”nın geçirilmesinin de baş mimarlarından biri olduğunu iddia eden Elcil, Eroğlu’nun siyasi partilerin iç işlerine müdahale etmek için Kamu Hizmeti Komisyonu’nu kullandığı görüşünü savundu.

Elcil, “toplumsal varlığın devamı için demokrasi, barış, insan haklarına saygı, “Birleşik Kıbrıs”, temiz siyaset, adalet için” Pazar günkü seçimde Akıncı’nın desteklenmesi yönünde halka çağrıda bulundu.

(tak)

Bu haber toplam 1677 defa okunmuştur