1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS yarın grev yapacak
KTÖS yarın grev yapacak

KTÖS yarın grev yapacak

KTÖS, yarın, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda uyarı grevi yapacak. Grev, 08.00-12.40 saatleri arasında uygulanacak.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yarın, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda uyarı grevi yapacak. Grev, 08.00-12.40 saatleri arasında uygulanacak.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, “Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda okul müdürünün tutumundan kaynaklanan sorunların çözümüne yönelik uzun bir süreden beri devam eden girişimlere rağmen sonuç almanın mümkün olmadığını” savundu.

Elcil, “okulda programla ilgili dengesiz dağılım, bazı öğretmenlere öğleden sonra ders vermeme, okulda fazla öğretmen olmasına rağmen en az beş farklı derse giren öğretmen uygulamalarında sıkıntılar olduğunu ve bunların okul müdürünün ders yılı başından beri yapılan tüm uyarıları dikkate almadığını ortaya koyduğunu” öne sürdü.

Okuldaki eğitsel etkinlikler ile ilgili de sorunlar yaşandığını ifade eden Elcil, şunları kaydetti:

“Hepsinden önemlisi Eğitim Bakanı’nın yaptığı toplantı sonrası aradan bir aylık süre geçmesine rağmen öğretmen toplantısı yapılmamıştır.

Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde iyi niyet göstergesi olarak uyarı grevimizi 27 Nisan tarihine kadar askıya almıştık. Aradan geçen sürede, okul müdürünün sorunları çözmeye dönük girişimlere ciddiyetsiz yaklaşımını değerlendiren yetkili kurullarımız, okul müdürünün görevden alınması için gerçekleştirdiği uyarı grevlerine 30 Nisan 2015 Perşembe gününden itibaren devam etme kararı almıştır.”

(tak)

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur