1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS ve AKEL’den, ortak panel ve radyo programı yapma kararı
KTÖS ve AKEL’den, ortak panel ve radyo programı yapma kararı

KTÖS ve AKEL’den, ortak panel ve radyo programı yapma kararı

KTÖS ile AKEL Yeniden Yakınlaşma Komitesi son yaptıkları toplantıda, her iki toplumun Kıbrıs sorunuyla ilgili “güvenli ve doğru” bilgiye erişim yöntemleri görüşüldü.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), AKEL Yeniden Yakınlaşma Komitesi ile iki toplumun yeniden yakınlaşmasına yönelik bir dizi karar ürettiklerini açıkladı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, KTÖS ile AKEL Yeniden Yakınlaşma Komitesi son yaptıkları toplantıda, her iki toplumun Kıbrıs sorunuyla ilgili “güvenli ve doğru” bilgiye erişim yöntemleri görüşüldü. Toplantıya KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş ve AKEL’den Hristos Hristofidis katıldı.  Açıklamaya göre, iki örgüt, adamızın her iki tarafında ortak panel düzenleme ve ortak radyo programı yapma kararı aldı. Adanın güneyinde organize edilecek toplantıda bir Kıbrıslı Türk, Kıbrıs sorunuyla ilgili kuzeydeki bakış açısını ve güncel olayları; adanın kuzeyinde organize edilecek toplantıda ise bir Kıbrıslı Rum, Kıbrıs sorunuyla ilgili güneydeki bakış açısını ve güncel olayları anlatacak. Programlar, Türkçe ve Rumca olup, aynı anda Radyo Mayıs ve Astra’dan yayınlanacak. TAK

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur