1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS: ‘Sorunları çözecek yetkili yok’
KTÖS: ‘Sorunları çözecek yetkili yok’

KTÖS: ‘Sorunları çözecek yetkili yok’

Elcil, okulların öğretmen, müdür, müdür muavini, hademe, sekreter, sınıf, altyapı ihtiyaçları olduğunu, ancak sorunları çözecek iradeyi gösterebilecek Eğitim Bakanlığı yetkilisi bulmanın mümkün görünmediğini savundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, okulların öğretmen, müdür, müdür muavini, hademe, sekreter, sınıf, altyapı ihtiyaçları olduğunu, ancak sorunları çözecek iradeyi gösterebilecek Eğitim Bakanlığı yetkilisi bulmanın mümkün görünmediğini savundu.

Elcil konuyla ilgili yazılı açıklamasında okulların sorunlarını geçen Mayıs ayından beri ayrıntılı raporlarla başta Eğitim Bakanlığı yetkilileri olmak üzere tüm kamuoyu ile paylaşmalarına rağmen gerek öğretmen gerekse altyapı eksiklikleri ile ilgili adım atılmadığını ve bu durumun eğitim yılının başından itibaren sorunlar yaşanacağının göstergesi olduğunu kaydetti.

“Eğitim yılı başında resmi ağızlardan yapılan açıklamalar ise hiçbir sorun olmadığını veya sorunların normal karşılanması gerektiğini savunmaktadır. Başta Sn. Kemal Dürüst olmak üzere tüm Eğitim Bakanlığı yetkilileri UBP kurultayına yönelik yaptıkları çalışmanın yüzde birini okulların sorunlarını çözmek için ayırmamaktadır” diyen Elcil, şunları ileri sürdü:
“Bu sorunları aylardır çözme konusunda bir irade ortaya koyamayan Eğitim Bakanlığı’nın başındaki bakan ise ‘her yerde sorun olabilir normal karşılamak gereklidir’ diye açıklama yapıp ‘Hedefimiz kaliteli öğrenci yetiştirmektir’ diyebilmektedir. Bilindiği üzere kalite bir ürün ve bir mal için kullanılan bir sözcüktür. Eğitimde ve insan yetiştirmede ‘nitelik’ terminolojik olarak daha doğru bir sözcük olarak kullanılmalıdır.

Çocuklarımızı bir mal gibi gören bu anlayışa sahip bir Eğitim Bakanı ile sorunların çözülemeyeceği açıktır. Bu çerçevede Eğitim Bakanlığı yetkililerini adam kayırma ve kurultayı hesapları ile hareket etmekten vazgeçmeye davet eder, sorunların çözümü konusunda irade koymalarını bunun için de her zaman olduğu gibi sendika olarak her türlü çalışmaya hazır olduğumuzu vurgularız.”

KTÖS açıklamasında, genel talepler ve ileri sürdükleri “okulların kadro ihtiyaçları” da sıralandı.

 

Bu haber toplam 1269 defa okunmuştur