1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS okulların ihtiyaçlarını yineledi
KTÖS okulların ihtiyaçlarını yineledi

KTÖS okulların ihtiyaçlarını yineledi

KTÖS: “Okulların ihtiyaçları 15 Eylül’e kadar karşılanmazsa eyleme gideceğiz”

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş, 112 ilkokul, okul öncesi, özel eğitim merkezinin yanında AÖA ve Eğitim Bakanlığı binalarının ihtiyaçlarının karşılanmadığını kaydederek, ihtiyaçların 15 Eylül’e kadar karşılanmaması halinde eyleme gitmekten çekinmeyeceklerini belirtti. Maviş, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, okulların altyapı ve teknolojik ihtiyaçlarının giderilmesinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın önceliği ve sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Açıklamasına “1974’den beri Eğitim Bakanlığı kamusal okullar ile ilgili sorumluluğundan kaçmakta, önceliğini kamusal okullardan yana değil, eğitim bütçesinin yüzde 75’ini harcadığı özel okullar ve üniversitelere kullanmaktadır” şeklinde devam eden Maviş, şunları belirtti: “1974’teki zorunlu göçten sonra Kıbrıslı Rumlardan hazır bulunan okul binalarını kullanırken gerekli tadilatları yapamadığımız gibi, merkezileştirme ile birlikte kapatılan 80 civarı köy ilkokulu da atıl durumda bulunmaktadır. Adamızın bölünmesi ile birlikte kuzeyde inşa edilen yeni okul sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. Gazimağusa’da 3, Lefkoşa 1, Girne’de 1 ve Karpaz’da 1’er yeni okul ihtiyacımız olduğu hem sendikamız hem de Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilen bir gerçektir. Alayköy İlkokulu ve Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nun yeni okul binalarının tamamlanması da önümüzdeki eğitim dönemi için çok önemlidir.”

Ek sınıf ihtiyacı
“Bununla birlikte 26 adet ek sınıf ihtiyacımız tespit edilmiştir. Ayrıca 61 tane okulumuzda da çeşitli sebeplerle tadilat ve tamirat ihtiyacının planlanıp, karşılanması gerekmektedir. Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde tespitlerimiz kendilerine iletilmiş ve acil ihtiyaçlardan başlamak üzere 15 Eylül’e kadar iyi bir planlama ile sorunların çözümü istenmiştir.” Bu konuda gereğinin yapılması konusunda mali disiplin ve kısıtlama mazeretlerini kabul etmeyeceklerini dile getiren Maviş, aksi halde demokratik eylem haklarını kullanmaktan çekinmeyeceklerini sözlerine ekledi. TAK

Fotoğraf: Arşiv

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur