1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS, okullardaki eksiklikler ve talepleri raporladı
KTÖS, okullardaki eksiklikler ve talepleri raporladı

KTÖS, okullardaki eksiklikler ve talepleri raporladı

28 ek sınıf ihtiyacı olduğu, 62 okulda tadilat ve tamirat gerektiğini belirten KTÖS, ayrıca hademe, sekreter ve denetmen eksikliği de olduğunu kaydetti.

A+A-

• “Dört yaş şubesi açma talebimize cevap alamadık”

• “Boşalan kadrolar için ciddi planlama yapılmıyor”

•  “Türkiye’den öğretmen getirilmeye devam edilmesi kabul edilemez

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yeni eğitim yılı başlarken okullardaki sorunlarla ilgili görüşlerini ve taleplerini dile getirdi. 28 ek sınıf ihtiyacı olduğu, 62 okulda tadilat ve tamirat gerektiğini belirten KTÖS, ayrıca hademe, sekreter ve denetmen eksikliği de olduğunu kaydetti.

Genel Sekreter Şener Elcil ve Eğitim Sekreteri Burak Maviş imzasıyla yapılan açıklamada, okulların sorunlarına değinildi ve talepler dile getirildi.

Sendikanın yazılı açıklamasında 28 ek sınıf ihtiyacı olduğu, 62 okulda tadilat ve tamirat ihtiyacının planlanarak karşılanması gerektiği kaydedildi. Ayrıca hademe, sekreter ve denetmen eksikliğinden söz edildi.

“Öğretmen yardımcıları KHK tarafından atansın”

Dört yaş sınıflarındaki öğretmen yardımcılarının devlet tarafından atanmadığının belirtildiği açıklamada, “Öğretmen yardımcılarının Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atanmasını veya daha farklı yasal bir uygulamaya tabi olmalarını istiyoruz” ifadesine yer verildi.

4 yaş şubesi, rehber kadrosu…
KTÖS açıklamasında, 42 okulun ihtiyacının 19 kadroyla tamamlandığı ancak 33 okulun öğretmen ihtiyaçlarının hesaplanarak değerlendirme beklediği kaydedildi.
Sendika açıklamasında, “Hükümet programında olmasına rağmen yeni 4 yaş şubesi açma ve rehber öğretmen kadrosu oluşturma çabalarına cevap verilmedi. 16 tane 4 yaş sınıfı açma önerimize cevap almadık” ifadesine yer verildi.

“Öğretmenlerin boşalan yerleri için ciddi planlama yapılmıyor”
31 okulda yurtdışına giden veya hastalık sonucunda izin kullanan öğretmenlerin yerlerinin doldurulması için ciddi bir planlama yapılmadığı da savunulan açıklamada, “14 müdür ve 16 müdür muavini ihtiyacının karşılanması için de çaba görmüyoruz” denildi.
KTÖS, 11 öğretmen kadrosunun Kamu Hizmeti Komisyonu’na verilerek münhalle doldurulmasını, 31 geçici yetkinin eşit ve adaletli biçimde planlanarak okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri tarafından doldurulmasını da talep etti.

Evde eğitim gören öğrenciler…
Sendika, “Beş öğrencimiz özel tedavileri nedeniyle evde eğitim görüyor” diyerek, bu öğrencilerin eğitimiyle ilgili planlama, eğitim programı ve öğretmen kadrosu talep etti.
Geçmişte Şehit Ertuğrul ve Kurtuluş ilkokulları ile Lefkoşa Vakıf Anaokulu’nda çalışma barışını bozan olaylar yaşandığı da kaydedilen açıklamada, bu okullardaki sorunlara da çözüm istendi.
Denetmenlerin yollukları ve çalışma koşullarıyla ilgili yasal sorunlara ilgi gösterilmediği savunulan KTÖS açıklamasında, “Yasal boşluklar yüzünden denetmenlerden geri iade ödeme istenmesi ise ironi” ifadesine yer verildi.

Türkiye’den öğretmen…
Rehberlik, psikolojik danışmanlık öğretmenliği ve özel eğitim öğretmeni kadroları açılmamasını eleştiren Sendika, şunları da kaydetti:
“Adamızın kuzeyinde 450 rehberlik, psikolojik danışmanlık öğretmeni ve 117 özel eğitim öğretmeni işsiz dururken, bu alanlar için Türkiye’den öğretmen getirilmeye devam ediliyor. 78 rehber öğretmen ve 65 özel eğitim öğretmeni kadro ihtiyaçlarına da cevap verilmedi. İşsiz özel eğitim öğretmenleri beklerken, Türkiye’den 17 özel eğitim öğretmeni getirilmesi kabul edilemez.”
Açıklamada, görev yeri itibarıyla evinden uzakta olan, hastalıkla mücadele eden ve iç düzenleme bekleyen 50 öğretmenin taleplerinin değerlendirilmesi de istendi.
(tak)

Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur