1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS, ETUCE'nin konferansında
KTÖS, ETUCEnin konferansında

KTÖS, ETUCE'nin konferansında

KTÖS, Eğitim Enternasyonali Avrupa Örgütü ETUCE’nin Slovakya'da düzenlediği “Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Bu Yolla Erken Okul Terkinin Önlenmesi” konulu konferansına katıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Eğitim Enternasyonali Avrupa Örgütü ETUCE’nin Slovakya’nın Bratislava kentinde düzenlediği “Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Bu Yolla Erken Okul Terkinin Önlenmesi” konulu konferansına katıldı.

KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre konferansta, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa, Malta, Portekiz, Azerbaycan, Hollanda, Danimarka, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’tan temsilciler de katıldı.

İki gün süren konferans ve grup çalışmalarında “Dijital Devrim” olarak nitelendirilen bilişim teknolojilerinin eğitimde en verimli şekilde nasıl kullanılabileceği konusunda yapılan araştırmalar ve proje çerçevesinde sosyo ekonomik düzeyleri farklı olan dört ülkede (Danimarka, Portekiz, Yunanistan, Azerbaycan) gerçekleştirilen “projeye bağlı vaka çalışmalarının” sonuçları tartışıldı.

AB 2020 Stratejisi 2020 yılına kadar erken okul terkini %10’un altına çekme ve 30-34 yaş arası yetişkinlerin üçüncü düzey eğitimlerini %40 oranında arttırmayı hedefliyor. Bu çerçevede ELFE- ESL projesi (Bilgi ve Bilişim/İletişim Teknolojilerinin (BİT) Kullanımı ve Bu Yolla Erken Okul Terkinin Önlenmesi) Bilgi İletişim Teknolojileri aracılığıyla öğrenimi geliştirmeyi ve özellikle de okulu erken terk etme potansiyeli yüksek öğrencileri BİT’in yenilikçi pedagojik kullanımı ile yeniden motive etme yöntemlerini somutlaştırmayı öngörüyor.(tak)

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur
Etiketler : ,