1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTOEÖS’ten hayat pahalılığı tepkisi…
KTOEÖS’ten hayat pahalılığı tepkisi…

KTOEÖS’ten hayat pahalılığı tepkisi…

Tek: “DPÖ rakamlarıyla hükümet kamuoyu ile dalga geçiyor”

A+A-

 

 

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Mali Sekreteri Vedat Tek, hükümetin yasa gücünde kararname ile 2015 yılı hayat pahalılığını dondurmasının ardından iki aylık dönemde hayat pahalılığının da eksi -2.14 olarak açıklandığını , saptırılan DPÖ rakamları ile hükümetin kamuoyu ile “dalga geçtiğini” savundu.

Tek yaptığı yazılı açıklamada, halkın mutfak masraflarının her geçen gün artmaya devam ettiğini, DPÖ tarafından açıklanan hayat pahalılığı rakamlarına kimsenin itibar etmediğini ileri sürdü.

Vadat Tek açıklamasında “Maliye Bakanlığı’na atfen yapılan açıklamada ekonominin kayıt ve denetim altına alınarak ‘Yerel gelirlerin’ artırıldığı ve cari açığın giderildiği değerlendirilmesinde bulunularak halkla dalga geçilmeye devam edilmektedir. Bu açıklama ile esas olarak gizlenen, çalışandan çalınan hayat pahalılığıdır” ifadelerini kullandı.

“CTP-BG İLE DP-UG’YE SORUYORUZ”

Tek KTOEÖS’ün hükümete yönelttiği soruları da açıklamasında şöyle sıraladı:

“Dar gelirlinin, yoksulun yani halk kesimlerinin enflasyonu yükselirken kimin enflasyonu düşüyor?

Üçlü kararnameler devam ederken, peşkeşler sürerken, büyük tüccara KDV, emlak vergileri azaltılırken, harcamalar, örtülü ödenekler devam ederken, sadece çalışandan yoksuldan kesintiyle mi cari bütçe denkleştirilecektir?

Kayıt dışı ekonominin devam ettiği ülkemizde patronlara yapılan vergi afları, elektrik indirimleri ile mi cari açık giderilmiştir?

Niyet asgari ücretliye, özel sektörde çalışana, dar gelirliye katkı mı, yoksa herkesi göç yasasına sokmak mıdır?”

(TAK)

Bu haber toplam 1725 defa okunmuştur