1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTOEÖS'ten Eğitim Bakanlığı'nda siyah çelenk
KTOEÖSten Eğitim Bakanlığında siyah çelenk

KTOEÖS'ten Eğitim Bakanlığı'nda siyah çelenk

“Öğretmene Saygı” sloganlarıyla bakanlık önüne gelen öğretmenler, ellerinde “Dayatmalara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, Öğretmen onurunu çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz, Güdümlü sendikacılık yapmadık, yapmayacağız” yazılı pankart taşıdı.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 20 Temmuz Fen Lisesi öğretmenleriyle birlikte “yanlış uygulamalarla veli ile öğretmeni karşı karşıya getirdiği” gerekçesiyle  Milli Eğitim Bakanlığı’na siyah çelenk bıraktı ve “öğretmene saygı” talep etti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, 20 Temmuz Fen Lisesi öğretmenleri ile birlikte, bugün, derslerin sona ermesinin ardından okuldan Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüş düzenledi. Bakanlık önüne siyah çelenk bırakan öğretmenler daha sonra basına açıklama yaptı.

“Öğretmene Saygı” sloganlarıyla bakanlık önüne gelen öğretmenler, ellerinde “Dayatmalara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, Öğretmen onurunu çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz, Güdümlü sendikacılık yapmadık, yapmayacağız” yazılı pankart taşıdı.

GÖKÇEBEL: “TÜM OLUMSUZLUKLARIN FATURASI ÖĞRETMENE ÇIKARILDI”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, bakanlık önünde yaptığı açıklamada, bugün eğitimde ayakta duranın ve nitelikli eğitim için emek harcayanın sadece öğretmenin kaldığını ancak buna rağmen eğitimdeki tüm olumsuzlukların faturasının öğretmene çıkarıldığını savundu.

Gökçebel, öğretmenlerin özlük haklarıyla oynandığını, 2008 sonrası işe girenlerin açlığa itildiğini, okullarda birçok sıkıntının olduğunu, öğretmenlerin velilerle karşı karşıya bırakıldığını savunarak, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve hükümeti suçladı.

Öğretmenlerin ülkenin geleceğinde her alanda emeğinin bulunduğunu, öğretmen üzerinden oynanmaya çalışılan oyunlara izin vermeyeceklerini belirten Gökçebel, 20 Temmuz Fen Lisesi’nde de Eğitim Bakanlığı’nın yanlış uygulamaları sonucu ailelerle öğretmenlerin karşı karşıya getirildiğini, ancak bu sorumluluğun öğretmenlere yüklenemeyeceğini kaydetti.

2013-2014 eğitim yılında 11. sınıf matematik ve geometri bütünleme sınavları sonucu geçer not alamayan öğrencilerin notlarının okul komisyonu tarafından değerlendirildiğini ancak sonucun değişmediğini, fakat bakanlığın söz konusu öğrencilerin notlarını yükselttiğini ifade eden Gökçebel, özellikle iki öğrencinin notunun sınıfı geçmelerini sağlayacak düzeye getirildiğini savundu.

Gökçebel, bu konuda yaşanan sıkıntıların sorumluluğunun öğretmenlere yüklenmeye çalışıldığını ifade ederek, bunu protesto etti ve “Sendika her şeyden sorumluysa neden bakanlıkta oturuyorsunuz, bu görevi bırakın” dedi.

Öğretmenlerin bu konuyla ilgili grev kararı alınmasını istemediğini de dile getiren Gökçebel, eylemin, okulda derslerin tamamlanmasının ardından yapıldığını vurguladı.

ÖĞRETMENLERDEN ÇAĞRI: “ÖĞRETMENİ GÜNAH KEÇİSİ YAPMAKTAN VAZGEÇİN”

"20 Temmuz Fen Lisesi matematik öğretmenleri ile tüm diğer öğretmenler adına" basın açıklamasını okuyan Mustafa Keleş de, hiç bir öğretmenin öğrencilerinin karşısında olmadığını, kırık not verme gayesi de taşımadığını belirtti. Sınav değerlendirmelerinin her zaman objektif olduğunu kaydeden Keleş, burada sadece bakanlıktan, not değişikliklerinin sebebi konusunda izah istediklerini ancak tatminkar bir açıklama alamadıklarını söyledi.

Keleş, not değişiklikleri konusundaki rahatsızlığı dile getirdiklerini, bakanlıkta kurulan komisyonun da yükseltilen notları yeniden aşağı çektiğini ifade ederek, burada öğrencileri hedef almadıklarını, tek gayelerinin çalışan öğrenci ile çalışmayan öğrenci arasındaki farkın şeffaf bir şekilde ortaya çıkması olduğunu vurguladı.

Bu durum karşısında bakanlığın kendilerini “hedef” olarak gösterdiğini iddia eden Keleş, bazı velilerin sosyal medyada açık isimlerini kullanarak kendilerine hakaret ettiğini, bakanlığın ise bu olaylar karşısında sessiz kaldığını kaydetti.

Bu konuda sendika çatısı altında mücadeleden yılmayacaklarını vurgulayan Keleş, Arabacıoğlu’na seslenerek, “Tüm sorunları öğretmenin omuzlarına yükleyerek, su yüzüne çıkmaya çalışmayınız. Gelin şikayetçi olduğunuz sistemi birlikte iyileştirelim ve hiç bir öğrencinin sınıfta kalmayacağı, seçmeci-elemeci sınavları ortadan kaldıralım. Her yıl öğretmeni günah keçisi yapmaktan vazgeçin. Bu sistemi değiştirmek sizin elinizde” dedi.

(tak) 

Bu haber toplam 1703 defa okunmuştur