1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTOEÖS Yönetim Kurulu’nun 7 üyesi istifa etti
KTOEÖS Yönetim Kurulu’nun 7 üyesi istifa etti

KTOEÖS Yönetim Kurulu’nun 7 üyesi istifa etti

Ayşe Zehirok, İlknur Işıl Türkmen, Kutay Bektaşoğlu, Mehmet Şanlıtürk, Mehmet Şekerli, Mehmet Taşker, Nuray Özgeçen ve Disiplin Kurulu üyesi Muharrem Uzun düzenledikleri basın toplantısında KTOEÖS Yönetim Kurulundan istifa ettiklerini duyurdu.

A+A-


KTOEÖS yönetim kurulunda bulunan Ayşe Zehirok, İlknur Işıl Türkmen, Kutay Bektaşoğlu, Mehmet Şanlıtürk, Mehmet Şekerli, Mehmet Taşker, Nuray Özgeçen ve Disiplin Kurulu üyesi Muharrem Uzun düzenledikleri basın toplantısında KTOEÖS Yönetim Kurulundan istifa ettiklerini duyurdu.

Basın toplantısında, “Yıllarca mücadele verilerek elde edilen haklarımızın, kendi elimizle pazarlık masasına konulmasına karşı uyumsuzduk! Öğretmenlik maaşı yarı yarıya düşürülürken, emeklilik ikramiyesi kaldırılırken, emeklilik yaşı yükseltilirken, emeklilik maaşı açlık sınırına çekilirken, sadece hazırlık ödeneği ön plana çıkartılıp, öngörüsüz bir şekilde, üstelik Yönetim Kurulu kararı da olmadan, masada pazarlık konusu yapılması meselesinde de uyumsuzduk” denildi.

İstifa eden öğretmenler yaptıkları açıklamada, “Bizler, Yönetim Kurulu’na gelirken verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz önündeki engelleri kaldıramadığımız için ayrıca öğretmenlerimizden de özür dileriz” dedi.İstifa eden üyeler açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi;“Bizler, Yönetim Kurulu’na gelirken verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz önündeki engelleri kaldıramadığımız için ayrıca öğretmenlerimizden de özür dileriz.
Bu nedenle şu andan itibaren yönetim kurulundan istifa ettiğimizi tüm öğretmenlerimize duyururuz.
Tüm öğretmenlerimizi sendikamıza sahip çıkmaya çağırır ve bu demokrasi mücadelesini hep birlikte sürdüreceğimizi bilgilerinize sunarız.”Açıklamada, “Artık son söz öğretmenindir” denildi. (TAK)

Bu haber toplam 1785 defa okunmuştur