1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTHY-CAS çalışanlarının gözü mecliste
KTHY-CAS çalışanlarının gözü mecliste

KTHY-CAS çalışanlarının gözü mecliste

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı.

A+A-

 

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.50’de toplanan Genel Kurul gündeminde, Birleştirilmiş Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi ile Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin öneriye ilişkin raporu bulunuyor.

Yasa önerisi, 68 eski KTHY-CAS çalışanının devlette istihdamına olanak sağlayacak düzenlemeler içeriyor.

Divan katibi seçiminin de yapılacağı Meclis Genel Kurulu toplantısının gündeminde ayrıca, güncel konuşmalarla, yazılı ve sözlü sorular da yer alıyor.

Meclis Genel Kurulu’nun geçtiğimiz pazartesi günkü oturumu, hayvan üreticilerinin eylemi nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Toplantıyı eski KTHY-CAS çalışanları da izliyor.

Toplantının başında onaya sunuşlar yapıldı.

Danışma Kurulu’nun 5 Ocak tarihli toplantısında oy birliğiyle kabul ettiği karar genel kurulda da oy birliğiyle kabul edildi.

Buna göre bugünkü toplantıda birinci sırada Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi görüşülecek, ardından divan katibi seçimi yapılacak ve en sonra da denetim işlevi yerine getirilecek.

AD-HOC KOMİTE ÜYELERİ BELİRLENDİ

Daha sonra Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısı’nı görüşmek üzere oluşturulan Ad-hoc komitenin 10 üyeden oluşturulması kabul edildi. Komitede CTP-BG’den Erkut Şahali, Tufan Erhürman, Ferdi Sabit Soyer ve Asım Akansoy; UBP’den Erdal Özcenk, Ersan Saner, Dursun Oğuz; DP-UG’den Mustafa Arabacıoğlu ve Menteş Gündüz
TDP’den Hüseyin Angolemli görev yapacak.

Toplantıda daha sonra ivedilik tezkereleri sunuldu

Dursun Oğuz, Menteş Gündüz ve Birikim Özgür’ün birlikte sunduğu Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’ne ivedilik istemi okundu. (tak)

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur