1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KTHY binasının satışı gündemde
KTHY binasının satışı gündemde

KTHY binasının satışı gündemde

KTHY’ye kilit vurulmasının üzerinden 7 YIL GEÇTİ, tasfiye işlemleri yılan hikayesine döndü!

A+A-

7 yıldır Lefkoşa’nın göbeğinde atıl durumda olan,  kapanmasına rağmen de tasfiye işlemleri sürüncemede kalan KTHY’ye ait merkez binanın en geç Kasım sonuna kadar satılacağı konuşulsa da, tasfiye sürecinin bu kez de ‘seçim yasaklarına’ takılacağı söyleniyor.

Ayşe GÜLER

Uçuşlarının durdurulması ve kapılarına kilit vurulmasının üzerinden 7 yıl geçen, tasfiye işlemleri halen tamamlanamayan Kıbrıs Türk Hava Yolları’na (KTHY) ait Lefkoşa’nın göbeğindeki merkez binanın satışı yeniden gündeme geldi, ancak halen ileri adım atılmadı.

KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, KTHY binasının Ekim veya Kasım sonunda satışa çıkılacağına dair sendikaya bilgi verildiğini ancak bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanmadığını kaydetti.

Barçın, ülkede erken seçimin konuşulduğunu, bu satışın seçim yasakları dönemine girebileceğini de hatırlattı.

Öte yandan KTHY İkmal ve Satın Alma Müdürü olarak çalışan ve emekli olan Mehmet Çınar’dan da acı bir itiraf geldi. “KTHY ile ilgili tasfiye hiçbir zaman sonuçlanmayacak, havada kalacak” diye konuşan Çınar,“Alacaklar ödenmedi. Çok da ümidim yok. Bu ülkede söz konusu konuyla ilgili bir şey çıkacağı imkansız gibi görünüyor” dedi.

Görüş almak için aradığımız Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü Halis Üresin’e ise ulaşılamadı.

Bir tarafta kira için binlerce TL, diğer tarafta atıl bina…

Uzun yıllardır sürüncemede kalan KTHY konusu farklı bir noktayı da gözler önüne serdi.

Devletin kasasından daireleri için ‘bina kirası’ adı altında her ay binlerce TL çıkarken, KTHY’ye ait binası ise öylece atıl vaziyette durması da dikkat çekiyor.

 

BARÇIN: EKİM-KASIM SONU DENDİ, GELİŞME YOK… YENİDÜZEN’e bilgi veren KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, KTHY binasının Ekim veya Kasım sonunda satışa çıkılacağına dair sendikaya bilgi verildiğini ancak bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanmadığını kaydederek, ülkede erken seçimin konuşulduğunu, bu satışın seçim yasakları dönemine girebileceğini de hatırlattı.

 

KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın:
Ekim-Kasım sonu bina satılacak dendi, adım atılmadı

KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, KTHY binasının Ekim veya Kasım sonunda satışa çıkılacağına dair sendikaya bilgi verildiğini ancak bu konuyla ilgili hala adım atılmadığını kaydetti.

Barçın, ülkede erken seçimin konuşulduğunu, bu satışın seçim yasakları dönemine girebileceğini dile getirerek, “Satış gerçekleşse dahi, alacak kalemleri var. Çalışanların ihtiyat sandığı durumu ile ilgili ciddi belirsizlik yaşanıyor. Bütçeye konuyla ilgili kalem konulmalı” dedi.

Bina içerisindeki bazı ofis malzemelerinin satıldığını, satışı gerçekleşmeyenlerin de Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nde depolanacağını belirten Barçın, ‘çalışanlara eksik yatırım’ yaptıkları gerekçesiyle İhtiyat Sandığı Dairesi tarafından şirket direktörlerine açılan davanın da 3 yıldır sürdüğünü, hala kararın açıklanmadığını hatırlattı.

 

ÇINAR: TASFİYE SONUÇLANMAYACAK, ÜMİDİM YOK… Öte yandan KTHY İkmal ve Satın Alma Müdürü olarak çalışan ve emekli olan Mehmet Çınar’dan da acı bir itiraf geldi.  “KTHY ile ilgili tasfiye hiçbir zaman sonuçlanmayacak, havada kalacak” diye konuşan Çınar, “Alacaklar ödenmedi. Çok da ümidim yok. Biz 1 dolar için kavga ederken, diğerleri kürek kürek har vurup harman savuruyordu” dedi.

 

KTHY’de İkmal ve Satın Alma Müdürü olarak çalışan ve emekli olan Mehmet Çınar:
Tasfiye hiçbir zaman sonuçlanmayacak, havada kalacak

KTHY İkmal ve Satın Alma Müdürü olarak çalışan ve emekli olan Mehmet Çınar, 2010 yılından beridir tasfiye kararının üzerinden 7 yıl geçtiğini, bu ana kadar da hiçbir çalışma veya değerlendirmenin olmadığını dile getirdi.

Çınar, “KTHY ile ilgili tasfiye hiçbir zaman sonuçlanmayacak, havada kalacak” diye konuşarak, “Alacaklar ödenmedi. Çok da ümidim yok. Bu ülkede söz konusu konuyla ilgili bir şey çıkacağı imkansız gibi görünüyor” dedi.

 

“Biz 1 dolar için kavga ederken, diğerleri kürek kürek har vurup harman savuruyordu”

 

“Devletin sanki paraya ihtiyacı yok. Kırılan kırılsın, sonunda satarız diyorlar” diyen Çınar şöyle devam etti: Biz 1 dolar için kavga ederken, diğerleri kürek kürek har vurup harman savuruyordu. Değerleri korusaydık, iyi bir rakamda para alabilirdik.

Çınar, “Makam arabaları her sene değiştirilir, ama bize para yok” şeklinde konuştu.

“Sadece kapıları çekip kapattılar…”

5.5 milyon dolar değerinde olan yedek parçaların korunmadığını, uygun koşullarda muhafaza edilmediğini, sertifikalarının yok olduğunu hatırlatan Çınar, ihalenin de sektörle alakası olmayan bir şirkete verildiğini kaydetti.

Çınar, “Sadece kapıları çekip kapattılar. Kapanması için yapılması gerekenler vardı. KTHY’nin bir sürü değerleri vardı… Hepsini rezil rüsva ettiler” dedi.

“Devletin sanki paraya ihtiyacı yok”

Küçük döneminde (Eski Başbakan İrsen Küçük) komite oluşturuldu, niye battı diye araştırılma yapıldı.

Müfettişlere 10-13 dosya evrak taşıdım. Elimdeki bilgileri paylaştım, ‘inşallah sonuca varılır’ dedim. Bu işin içinde kimler suçluysa gereken cezayı alsınlar dedim.

O dönem uçaklar ful doluydu. İşin içinde kurcalayanlar vardı. Değerleri korusaydık, bugün yedek parçalardan iyi bir rakamda para alabilirdik. Parçalar içerisinde 800 bin dolar tek başına değeri olan parçalar vardı. Oysa tüm yedek parçalar bu değerin altında verildi.

Halkın parasıdır bu. Hepimizin paraları var bu işte. Devletin sanki paraya ihtiyacı yok. Kırılan kırılsın, sonunda satarız diyorlar.  

 

 

 

Bu haber toplam 3477 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler