1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “KTFF’yi kulüplerden ayırmak doğru değildir”
“KTFF’yi kulüplerden ayırmak doğru değildir”

“KTFF’yi kulüplerden ayırmak doğru değildir”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) attığı adımların ülkede futbol oynayan sporcuların kendilerini dünyalı gibi hissetmelerine yardımcı olacağını belirtti.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

İlk günden bugüne kadar istikrarlı bir şekilde KTFF’yi desteklediğini söyleyen Yorgancıoğlu, FIFA’nın KTFF’yi muhatap alarak Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile eşit statüde görmesinin kendisi için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın KTFF ile ilişkileri askıya alma düşüncesi doğru bulmadığını söyleyen Yorgancıoğlu, yapılan açıklamaların belki de bir tepki olarak söylendiğini kaydetti. Yorgancıoğlu, KTFF’ye protokol gereği yapılan katkının kaldırılmasının mümkün olmadığını belirtirken “Federasyonu kulüplerden ayırarak, onu yalnızlaştırmak doğru bir yaklaşım değildir” açıklamasını yaptı.

“Sporcular uluslararası spor camiasının birer üyesi gibi hissetmesi gerek”
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu YENİDÜZEN’e KTFF ile KOP arasında yürütülen süreç ve Spor Bakanlığı ile KTFF arasında yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. KOP ile ilgili sürecin ilk başlandığı dönemlerde KTFF’nin uluslararası alana FIFA aracılığı ile açılabilme şansına fırsat verdiği için destek olduğunu söyleyen Yorgancoğlu “İlk günden son güne kadar istikrarlı bir şekilde destekleyen bir duruşum vardır.

İlk kez Kıbrıslı Türk sporcuların kendilerini uluslararası spor camiasının birer üyesi olarak hissedebilmeleri gerek. İçinde bulunduğumuz yapı gençlerimizin belirli bir noktaya kadar gelmesini, ama o noktada da spor hayatlarının son bulmasını sağlıyor. Bu yalnızca futbolda değil, sporun diğer alanlarında da böyle” şeklinde konuştu.

“KTFF’nin yaptığı bir gelecek yaratma çabası”
“Kendinizi aşamazsanız, uluslararası alandaki sporcuların sahip olduğu haklara sahip hissetmezseniz ilerlemeniz mümkün değildir” diyen Yorgancıoğlu “KTFF’nin yaptığı FIFA huzurunda KOP’la eşit statüde bir gelecek yaratma çabasıdır” dedi.

FIFA huzurunda imzalanan protokol, bazı eksikliklerine rağmen, KOP ile KTFF’nin hem güneyde hem kuzeyde spor yapmasını öngördüğünü belirten Yorgancoğlu “Aynı zamanda bu birlikteliğe onay verilmesi halinde diğer ülkelerle de karşılaşma yapmalarına imkan veriyor. Benim için daha da önemlisi FIFA’nın KTFF’yi muhatap alıp KOP’la eşit statüde görüyor olmasıdır. Bu önemli bir olaydır” şeklinde konuştu.

“Sertoğlu yeni birşey yapmadı”
Gelinen aşamada KTFF’nin FIFA’ya bir mektup yazarak kendi yasal alt zeminini, yasasını, tüzüklerini FIFA’ya uyumlaştıracağını söylediğini belirten Başbakan Özkan Yorgancıoğlu “İddia edilenin aksine yazı KOP’a değil FIFA’ya yazılmıştır.

Bu süreç tamamlandıktan sonra da KOP’la varılan mutabakatın hayata geçirilmesi için adım atacağını söylüyor. Yani Hasan Sertoğlu yeni birşey yapmadı. Eskiden altına imza attığı süreci FIFA’ya uyumlaştırmadan başlayarak ilerleteceğini söylüyor” açıklamasını yaptı.

“KTFF’ye yardımcı olmamız gerek”
“Bana göre bu futbol adına ülkemizde futbol oynayan insanların kendilerini dünyalı gibi hissetmelerine yardımcı olacak” şeklinde konuşan Yorgancıoğlu “Dolayısı ile bizim KTFF’ye engel olmak yerine yardımcı olmamız gerekir. Eğer buna engel olup ötekileştirirseniz bu işi yapanların isteksiz bir konuma gelmelerini sağlarsınız.

Bana göre doğrusu, kendi insanlarımıza güvenerek, kendi insanımızın alehine birşey yapmayacağı bilinci ile onlara yardımcı olmaktır” dedi.

“Hiçbir bakan kurumları ile kavgalı olma hakkına sahip değildir”
Spor Bakanlığı’nın KTFF ile ilişkilerini askıya alma düşüncesini doğru bulmadığımı daha önce söylediğini aktaran Yorgancıoğlu “Bunu doğru bulmadığımı daha önce de açıkladım. Hiçbir yönetici, hiçbir bakan kendi kurumları ile kavgalı olma hakkına sahip değildir. Belirtilen belki bir tepki olarak söylenmiştir ama hayat bulmaması gereken bir tepkidir” açıklamasını yaptı.

“Federasyonu kulüplerden ayırmak doğru bir yaklaşım değildir”
Spor Bakanı Denktaş’ın KTFF’ye protokol gereği yapılan katkının artık verilmeyeceğini ve ihtiyacı olan kulüplere direk verileceği yönündeki açıklamaları ile ilgili olarak da konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu “Bu mümkün değildir. Çünkü varılan mutabakat, imzalanan sözleşme KTFF’ye verilmesini öngörmektedir.

Zaten federasyonun aldığı karar kulüpler tarafından onaylanan bir karardır. Bu nedenle federasyonu kulüplerden ayırarak, onu yalnızlaştırmak da doğru bir yaklaşım değildir” şeklinde konuştu.

Fotoğraflar: Levent Özdağ

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur