1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KTFF’nin tavrı net
 KTFF’nin tavrı net

KTFF’nin tavrı net

TFF’nin Kuzey Kıbrıs’ta açmayı planladığı temsilcilikle ilgili KTFF’nin tavrı net

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kuzey Kıbrıs’ta açmak istediği temsilciliğe onay vermeme kararı aldı. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’ın imzasını taşıyan yazıda TFF’nin Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açmak istediği, bu konuda KTFF’nin görüşünün ne olduğu sorulmuştu. KTFF Yönetim Kurulu yaptığı toplantı sonrası böyle bir temsilciliğe onay vermediğini FIFA’ya yazdığı yazı ile bildirdi.

“Cumhurbaşkanlığı’nda bu konu konuşulmadı”
Konu ile ilgili olarak dün Kanal Sim ekranlarında yayınlanan Öğlen Postası programında açıklamalarda bulunan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, TFF’nin Kuzey Kıbrıs’ta açmak istediği temsilciliğin asla kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Sertoğlu “TFF her fırsatta FIFA sizi tanımıyor, biz sizinle yarışamayız, fotoğraf çektiremeyiz, FIFA bize ceza verir diyor. Biz de onlara FIFA’nın katı bir tavrı olmadığını, yanlış bildiklerini söyledik. Neden TFF böyle bir yazı yazma isteğini ortaya koydu? Onu ben bilemem. Önümüzdeki günlerde bu ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen görüşmede böyle bir konu gündeme gelmedi. Zaten gelseydi orada da karşı çıkardık. TFF bunu bize bildirmiş olsaydı, biz yine karşı çıkacaktık” dedi.

“Asla kabul edilemez bir durum”
TFF’nin konudan KTFF’nin haberi olmayacağını zannettiğini dile getiren Sertoğlu “Bizim öğrenmeyeceğimizi zannediyorlardı. FIFA bize yazı yazarak TFF’nin böyle bir talebi var siz ne diyorsunuz diye sordu. İlginçtir, biraz şok yaşadık. Bunun asla kabul edilemez bir durum olduğunu FIFA’ya yazdık. 1955 yılından bu yana adanın kuzeyindeki tüm futbol organizasyonlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başarılı bir şekilde yapılacağını belirttik. Kendi kurumlarımıza sahip çıkma zamanı geldi ve geçiyor. Aksi takdirde sonumuz felakettir. Bu bir kez daha bunu bize gösterdi” açıklamasını yaptı.

“Arkamızdan iş çevirmelerine müsade etmeyiz”
TFF’nin diğer ülkelerde temsilci değil izleme komiteleri olduğunu belirten Sertoğlu “Ama ilgili futbol federaysonundan izin alarak bunu yapıyorlar. Direk şube açma durumu söz konusu değildir. Bizde şube açmak için başvuru yaptılar. Biz zaten Türkiyeli arkadaşlara da hizmet ediyoruz. Sayısını tam olarak bilmiyorum ama binin üzerinde Türkiyeli vatandaşlara da hizmet veriyoruz. Bizimle işbirliği yaparak bunu geliştirebilirler. Bizden habersiz arkamızdan iş çevirmelerine müsade etmeyiz” açıklamasını yaptı.

“FIFA Genel Sekreteri’nden randevu istedik”
FIFA’nın kendilerine gönderdiği yazıyı TFF’ye de dağıtım yaptığını söyleyen Sertoğlu “Bir şok yaşamışlardır, çünkü Türkiye’den birçok arkadaşımız aradı. Biz işbirliğine hazırız ama adam gibi, iki federasyon karşılıklı oturacak, birbirini küçük görmeden saygı çerçevesinde işbirliğine hazırız. Oradaki arkadaşlarımızın makamlarına saygı duyuyoruz. Ama onlar da bize saygı duyacaklar” dedi. Sertoğlu KOP ile sürdürülen gelişmeleri anlatmak için FIFA  Genel Sekreteri’nden randevu istediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur