1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "KTFF’nin KOP'a girmesi mümkün değil"
KTFF’nin KOPa girmesi mümkün değil

"KTFF’nin KOP'a girmesi mümkün değil"

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP çatısı altına girmesinin mümkün olamayacağını söyledi

A+A-

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP çatısı altına girmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

Eroğlu, KTFF’nin sorunlarını aşmak için yaptığı girişimi ‘şov’ olarak niteleyenlerin maksatlarının başka olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün akşam Hamitköy ve Marmara bölgesini ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Kıbrıs konusu hakkında konuştu.

Seçim Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Eroğlu’na ziyaretleri sırasında UBP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Lefkoşa Milletvekilleri Tahsin Ertuğruloğlu, Ersin Tatar, Zorlu Töre ile DP-UG Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu eşlik etti.

“BÜTÜN KIŞKIRTMALARI FEDERASYONUMUZU KOP’UN ALATINA SOKMAKTIR”

Eroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile diyaloğu ve Demirören’in KKTC ziyaretiyle ilgili süreci şu şekilde anlattı:

“Sayın Demirören’e 20 gün önce telefon açıp görüşmek istedim, kendisi nezaket göstererek beni aradılar. Bizim takımlarımızdan oyuncuların Türkiye bölgeler arası futbol ligi takımlarına transferi olayını konuştuk. Bana konunun halledilmesi için çalışma yapacaklarını söylediler. Ardından bazı gelişmeler ortaya çıkınca ben kendisini KKTC’ye davet ettim. Spordan sorumlu Bakanla, Futbol Federasyonu Başkanı’nı da davet ettim ve bir toplantı yapıldı. O toplantıda bir sonuca ulaşılması için uzlaşma sağlandı. Nitekim bunu Bakan da açıkladı, Federasyon Başkanı da.

Gazetelerinde ‘iş değil şov’ diye manşet attılar. Cumhurbaşkanı olarak Kıbrıs konusunu da yakından ilgilendiren bir sorun varsa bu soruna ilgi duymam ve sonuç alıcı bir noktaya taşıyacak unsurlar bir araya getirmem benim asli görevlerimden bir tanesidir.

Bazılarının ne yapmak istediğini biliyorum.  Onların bütün kışkırtması bizim federasyonumuzu KOP’un altına sokmaktır. Bazı hususlar var ki konuşularak halledilebilir. Biz de bunu tercih ettik ve bir formül üzerinde mutabakata vardık. Bu işin şovu yoktur. Bir tehlike gördüm ve bunun önünü almak için ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. İyi niyetli olan, hakikaten sorunların aşılmasını isteyen herkes bunu anlamıştır, anlamayanlar veya anlamak istemeyenler bellidir.”

Uzun yıllar başbakanlık yaptığını ve halkın isteklerine imkanlar elverdiği sürece yanıt verdiklerine vurgu yapan Eroğlu, “Şimdi bir kişi makama geldikten sonra yaptıklarıyla ölçülür diyenler var. Doğrudur ama hiçbir şey yapmayanlar bu lafı söylerse biraz tuhaf olur” diye konuştu.

“CTP, 11 ŞUBAT AÇIKLAMASINI ÇEKEMİYOR”

Rum lider Anastasiadis’in dün Ulusal Konsey’i topladığını anımsatan Eroğlu şöyle devam etti:

“Toplantı sonrası açıklama yaptılar. Diyorlar ki, Kıbrıs Cumhuriyeti federasyona dönüşecekmiş. Bizim üzerinde durduğumuz eşit statüde iki kurucu devletin kuracağı ortaklık devletidir. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dönüşmesi değil. Bunun yanında, isteklerinin sıralanması için partilerin katılımıyla bir alt komite kurulması kararı var.

Geçenlerde Anastasiadis’in Kıbrıslı Türk gazetecilere yönelik düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dönüşümüyle bir federal devletin ortaya çıkacağıydı. 11 Şubat ortak açıklama metni tarihi bir belgedir. Sayın Talat uğraştı uğraştı bir anlaşmaya varamadı ama biz çözüme yol gösterecek bir anlaşmaya imza koyduk.  CTP’nin çekemediği husus budur.”

“DEVLET ADAMLIĞI İLERİYİ GÖRMEKTİR”

19 Nisan seçimlerinde Kıbrıs Türk halkının liderinin seçileceğine dikkat çeken Eroğlu, bu seçimin milletvekilliği ya da yerel seçimlerle karıştırılmasını istedi.

“Zamanında üniversite kuracağız dediğimizde CTP ve TKP karşı çıkmıştı. Ama şimdi bakıyorsunuz CTP üniversiteleri tepe tepe kullanıyor” diye konuşan Derviş Eroğlu, devlet adamlığının ileriyi görmek demek olduğunu belirtti.

“MASADA MÜZAKERE YAPACAĞIM ADAM YOK”

Rum lider Anastasiadis’in Barbaros Hayrettin Paşa gemisini bahane ederek masadan kalktığını hatırlatan Eroğlu, “Ben masadayım ama masada müzakere yapacağım adam yok” diye konuşarak şöyle devam etti:

“CTP, GEÇMİŞTE HALKIN HAYALLERİYLE OYNADI”

“Bu şartlarda bile rakiplerimiz; Eroğlu anlaşma istemez diyor. Sayın Talat bir yıldan fazladır her Allah’ın günü televizyonlarda ve gazetelerde; benim anlaşma istemediğimi söyledi. Kendisi 5 yıl masada yoldaşıyla oturdu ama anlaşma sağlayamadı. Anastasiadis masaya gelir mi? Gelecek. Aday olurken yarıda bıraktığım konuyu da tamamlamak hedefimdeyim. 2 yıl içinde sonuç alıcı müzakereler yapacağız. Çok tartışmalı olacak. Ben çok sabırlıyım. Sabırla masada oturacağım”.

Anlaşma olmazsa neden olamadığını dünyaya göstereceklerini belirten Eroğlu, o gün geldiğinde dünyaya açılmanın çok daha imkan dahilinde olacağını belirtti.

“Biz bu hedeflerle masada oturalım diye aday olduk” diyen Eroğlu, değişim ve barış kelimesinin çok istismar edildiğini vurguladı.

“Bugün için hangi değişime ihtiyaç var?” sorusunu yönelten Eroğlu, başarısız olanların değiştirilmesi gerektiğini “hükümetin, büyük ortağının verdiği sözleri yerine getirmediğini, CTP’nin geçmişte insanların hayalleriyle çok oynadığını savundu.

“PARTİSİNİN İKTİDARDA OLDUĞUNU UNUTTU”

CTP-BG’nin adayının seçilmesi halinde ‘memleketi kurtaracağından, temiz siyasetten, birçok konuyu halletmek için komiteler kuracağından söz ettiğine’ işaret eden Eroğlu “İktidardırlar. Neden bunları yapmıyorlar. Adayları CTP’nin iktidardın büyük ortağı olduğunu, Başbakan’ın CTP Genel Başkanı olduğunu unuttu herhalde” dedi.

Değişimin ideolojik bir saplantı değil doğru yönde, iyiye gidiş için bir hedef olması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, çözümün de barışı konsolide etmesi gerektiğini kaydetti.

“Çok barış ateşi yandı. Ama onların dediği anlamda barış geldi mi?” diye soran Cumhurbaşkanı Eroğlu, hali hazırda ülkede barış olduğunu ancak söylemlerine ve eylemlerine bakıldığı zaman CTP üst düzey yetkililerinin istediği barışın bundan farklı olduğu, CTP’nin Rum istekleri hakkında ne düşündüğünü, kendisinin ne istediğini halka net bir şekilde söylemesi gerektiğini” ifade etti.(tak)

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur