1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “KTFF’nin 2015-16 hedefini destekliyoruz”
“KTFF’nin 2015-16 hedefini destekliyoruz”

“KTFF’nin 2015-16 hedefini destekliyoruz”

Futbol Kulüpler Birliği ve Futbolcular Derneği futbolcu sözleşmeleri ile ilgili ortak açıklama yaptı

A+A-

KKTC Futbol Kulüpler Birliği ve Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği, gündemde olan futbolcu sözleşmeleri ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun sözleşmeler için 2015-2016 sezonunu hedefleme düşüncesinin desteklediği belirtildi.

“Komite çalışmalarını sürdürdüyor”

Kulüpler Birliği ve Futbolcular Derneği’nin ortak yaptığı açıklama şu şekilde: “KKTC Futbol Kulüpler Birliği ve Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği olarak bir süreden beri hem Başkanlar arasında hem de Futbolcu sözleşmeleri ile ilgili mevcut komite üyelerinin katılımı ile yapılan toplantılarda görüş birliği sağlanmış olup aşağıdaki açıklamanın yapılması kararı alınmıştır. Şöyle ki; KTFF tarafından oluşturulan ilgili komite çalışmalarını sürdürmektedir. Bu komitede her iki kuruluşumuzunda temsilcileri bulunmaktadır. Dolayısı ile her iki kesimin de menfaatleri doğrultusunda ve/fakat sorumluluk ve saygı çerçevesinde çalışmaya devam edilecektir”

“Her iki tarafın çıkarları gözetileli”

“Profesyonel, yarı profesyonel ve amatör futbolcu kriterleri (kıstas/ölçüt) öncellikle belirlenip sözleşmeler, her iki tarafında çıkarları gözetilerek görev ve sorumluluklarını açıkça belirtir şekilde düzenlenmeli. Sözleşmeye aykırı davranışların bedelleri her iki taraf için açıkça belirtilmeli. İtiraz merci ve nihai karar organı KTFF bünyesinde muhafaza edilmeli. Dolayısı ile KTFF ilgili tüzük ve talimatlarda gerekli düzenlemeler yapılmalı.
İleride herhangi bir kaos (karışıklık /kargaşa) ortamına imkan vermeyecek şekilde acele edilmeden yeter düzeyde tartışılmalı / çalışılmalı ve en iyi sonuç alınmalıdır.

Yukarıda sıralanan gerekçelerle KTFF’nin sözleşmeler için 2015/2016 sezonunu hedefleme düşüncesini destekliyoruz.
Bununla birlikte, Ülkemizde Futbol aktiviteleri sonucunda Futbolcu Hakem Antrenör sağlıkçı gözlemci Vb. ilgili paydaş kesimlerin verdikleri emek karşılığı olmasa da bir ücret aldığını ve bunun Futbol Kulüplerimiz tarafından karşılandığı gerçeğine vurgu yaparak, bu gün için KULÜP odaklı gelecekte ise FUTBOLCU odaklı bir yapılanmanın gerekliliğini hatırlatırız.

“Sözleşmeler için çalıştay kararları yer almalı”
“KKTC FKB ve KTFD olarak Futbolcu sözleşmeleri için çalışmalar sürerken 2014 / 2015 sezonu için Spor Bakanlığı ile imzalanması gereken protokolün 2013 Futbol Çalıştayı kararlarından en azından önümüzdeki dönemde uygulanabilir olan maddelerinin yer alması gerekliliğini savunuyoruz.

Sonuç olarak ne tek başına sözleşmelerin ne de Futbol paydaşlarından olan Futbolcuları Hakem veya Antrenörleri ya da KTFF’nu tam kurumsal bir yapıya kavuşturmak nede bu kesimlerden herhangi birinin tam profesyonel ilan edilmesinin “kaynak” olan Kulüp yapılarını düzeltmeden Futbol adına çare olamayacağı görüşündeyiz.

Kıbrıs Türk Futbol tarihinde belki de ilk kez böyle bir sinerji yakalayan, ilk kez baskı ve yönlendirmelere itibar etmeden tek vücut halinde, sadece futbol ve gençlik için hareket etme kabiliyetini yakalayan KTFF, Kulüplerimiz ve diğer paydaşlarımızın topyekûn hareket etme gerekliliğini vurgularız”

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur