1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KTFF'den FIFA'ya MEKTUP
KTFFden FIFAya MEKTUP

KTFF'den FIFA'ya MEKTUP

KTFF’nin TFF’nin vatandaşları olduğu için Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma talebini reddetmesinin sebebi: “HER UYRUKTAN SPORCUYA HİZMET VERİYORUZ”

A+A-

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) geçtiğimiz gün FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’ye yazı yazarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma durumuna olumsuz yanıt verdi. KTFF, Valcke’den ayrıca Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile yürütülen görüşme sürecini yüz yüze anlatmak ve FIFA Başkanı Sepp Blatter ile görüşmek için randevu talep etti. Randevuya cevap verilmesi halinde KTFF kafilesi önümüzdeki hafta Zürih’e giderek FIFA yetkilileri ile görüşecek.

Randevu verilirse Zürih’e gidilecek

KTFF, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’ye yazdığı yazıda TFF’nin Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan vatandaşlara hizmet verebilmesi için temsilcilik açma talebine olumsuz yanıt verdi. KTFF, ülkedeki futbol organizasyonlarını FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde yürüttüğünü, ülke futbol liglerinde Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum, Türkiyeli ve diğer uyruklardan sporculara hizmet verildiğini, bu doğrultuda herhangi bir temsilcilik açılmasına gerek olmadığına vurgu yaptı. KTFF ayrıca KOP ile yürütülen görüşme sürecini FIFA Başkanı Sepp Blatter’e yüzyüze anlatmak için randevu talep etti. Hafta başında KTFF Danışmanı Jerome Champagne’in adaya gelmesi sonrası yapılacak görüşmelerin ardından, randevu talebine olumlu yanıt alınırsa KTFF heyeti Zürih’e giderek FIFA yetkilileri ile görüşecek.

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur