1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “KTFF ile TFF protokol imzalamalı”
“KTFF ile TFF protokol imzalamalı”

“KTFF ile TFF protokol imzalamalı”

K.Kaymaklı Kulüp Başkanı Ali Başman, “Yetiştirdiğimiz futbolcuların bedeli ödenmeli, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu acil olarak bir protokol imzalamalı”

A+A-

Necmi Belge

Sezon başından bu yana üç futbolcusu Türkiye Bölgesel Amatör Ligi’ne transferler olan Küçük Kaymaklı’da kulüp başkanı Ali Başman, yaptığı açıklamanın arkasında olduğunu söyledi.
Başman, kendisinin hiçbir futbolcunun transferine karşı olmadığını ancak, FIFA’ya bağlı ülkelerde futbolcuları yetiştiren kulüplere verilen bedelin ve transfer ücretinin kendilerine de verilmesi gerektiğini söyledi.

“KTFF ile TFF protokol imzalamalı”
KKTC’nin tanınmamışlığının bu konudaki en büyük sorun olduğunu ifade eden Başman, buna rağmen Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir araya gelerek, bir protokol imzalamaları gerektiğini savundu.
Bu konuda, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun gücü yoksa, hemen Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği aracılığıyla, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin devreye sokulması gerektiğinin altını çizen Başman, gerekirse KKTC hükümeti de olaya dahil olmasını istedi.

“Sadece K.Kaymaklı’nın sorunu değil”
Başman, üç futbolcusu transfer olduğu için ilk etapta sorunun K.Kaymaklı’nın sorunu gibi göründüğünü ancak, bu sorunun diğer kulüplere de sorunu olduğunu, bazı Yenicamili ve diğer kulüplerin futbolcularına da davet geldiğini bildiğini ifade etti.
Futbolcuların, itiraz ettiği 28 yaş kuralını Futbol Federasyonu’nun koyduğunu, sözleşmeleri Futbol Federasyonu’nun kaldırdığını ileri süren Başman, bu konuda muhatabın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu olduğunu işaret etti.

“Futbolculara olan güvenim sarsıldı”
Başman, futbolcuların kulüplerin kölesi olmadığının bilincinde olduğunu belirtirken ne var ki, bu saatten sonra futbolculara olan güvenin sarsıldığını, kendi söylemiyle yarın sabah hangi futbolcusunun takımdan ayrılıp, ayrılmadığını bilemeyeceğini ve kulüplerin varlığının büyük tehlike altında olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur