KTFF – BRT gerginliği

KTFF – BRT gerginliği

Kıbrıs Türk Futbol Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu, BRT’nin yeni yayın dönemi ile birlikte maç naklen yayınlarının BRT 2’ye almasına tepki koydu.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Bayrak Radyo Televizyonu’nun yeni yayın dönemi ile birlikte maç naklen yayınlarını BRT 2’ye almasına tepki koydu. Yıllardır BRT HD kalanlından verilen ve tüm dünyada HD olarak izlenen futbol karşılaşmalarının bundan böyle BRT 2’ye alınmasına anlam veremediğini belirten KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Bu böyle devam ettiği sürece BRT kameralarını statlara almayacağını” BRT kurum müdürü Aysu Basri Akteri telefonla arayarak aktardı.

 

Maç naklen yayınları sallantıda

KTFF binası önünde önceki gün hayatını kaybeden, KTFF eski başkanlarından Özer Esenyel’e düzenlenen cenaze töreninin ardından telefonla BRT Kurum Müdürü Aysu Basri Akter’i arayan Başkan Sertoğlu, “BRT yönetiminin yeni yayın döneminde maç naklen yayınlarını BRT 2’de yayınlanacağını yeni öğrendiğini ve buna asla izin vermeyeceğini” söyledi. Hasan Sertoğlu, “Özelde Kıbrıs Türk futbolunu, genel de ise ülke sporunu en iyi ve en güzel şekli ile BRT’nin bunu dünyaya göstermesinin görevi olduğunu, aksi bir durumun asla kabul edilebilecek bir durum olmadığını” söyledi. Bunun üzerine, BRT Kurum Müdürü Aysu Basri Akter, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nu konu ile ilgili daha detaylı görüşmek üzere Pazartesi günü saat 11.30’da toplantıya çağırdığı öğrenildi.

 

“BRT 2’nin yayın kalitesi çok düşük”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “BRT’nin yayın politikası beni ilgilendirmez, beni ilgilendiren dünya bizi izlerken nasıl ve ne şekilde izlediğidir” dedi. “Yıllardır maç naklen yayınları BRT 1 ve BRT HD olarak yayınlanmaktadır” açıklamasını yapan Sertoğlu, “Federasyon olarak her konuda ellerinden geldiğince BRT’ye yardımcı olmaya çalıştıklarını” söyledi. Hasan Sertoğlu, “Durup dururken bir yanda HD kalitesi dururken, diğer yanda kalitesiz bir yayına asla izin vermeyeceğim” dedi.

Bu haber toplam 2497 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.