1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTEZO’nun yeni yönetimi belirlendi
KTEZO’nun yeni yönetimi belirlendi

KTEZO’nun yeni yönetimi belirlendi

Yeni başkan Mahmut Kanber

A+A-

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası 9. Olağan Genel Kurul sonrasında Oda Meclisi toplanarak oybirliğiyle KTEZO Başkanı olarak Mahmut Kanber’i seçti.

Genel Kurul’da asbaşkanlığa; Mehmet Ali Ardıç, Ali Akansoy, Osman Amca (İnşaat sektöründen sorumlu seçildi.
Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Turgay Mimi, Abdurrahman Akyüz, Halil İbrahim Çoktan, Pelin Ayken, Salih Ulaş, Abdullah Ekici, Mübin Kanatlı, Selçuk Özüorçun ve Serhan Cömert olarak belirlendi.
KTEZO’nun 9. Olağan Genel Kurulu’nda 5 karar tasarısı oybirliğiyle onaylanırken, Genel Kurul’un eski başkan Hürrem Tulga’yı Genel Koordinatör olarak atadığı bildirildi
KTEZO’nun 9. Olağan Genel Kurulu’nda Oda Meclisi Üyeleri şunlar oldu

Mağusa Bölgesi
Ali Yorgancıoğlu, Seyit Soydan Cambazoğluları, Mubin Kanatlı, Ömer Çalıkuşu, Davut Aksular, Ali Akansoy, Mehmet Canova, Yücel Bilmez, Şefik Küçüksu.

İskele Bölgesi
Semih Bayramoğlu, Ali Küçük, Serhan Cömert

Girne Bölgesi
Abdurrahman Akyüz, Ahmet Davman, Hasan Hüseyin Tatlı, Ahmet  Gürol Ersun        
Turgay Mimi, Mehmet Mustafa Sarıbaş, Etem Gül, Ömer Tarıcan, Nilgün Mevsimler, Cemal Akkunt, Mahmut Kanber, Mehmet Dağaştı.

Lefkoşa Bölgesi
Hürrem Tulga, Mehmetali Ardıç, Ali Asker Koç, Süleyman Göçlüsoy, Abdullah Ekinci, Hasan Akanay,
Seral Sökmen, Mustafa Sakallı, Faik Bozkaya, Ziya Özkan, Erkut Kıranoğlu, Ali Gürsoy, Pelin Ayken,
Ali Aygün, Osman İncirli, Bülent Yükseliş, Salih Ulaş, Özlem  Dellaloğlu, Hakkı Afacan, Halil İbrahim Çoktan, Salih Özılgaz, Esra Yürün, Osman Amca

Güzelyurt Bölgesi
Bekir Koryürek, Aygün Özister, Selçuk Özüorçun
Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu’na ise Ahmet Ersun, Semih Bayramoğlu, Ahmet Dağman, Bekir Koryürek, Hakkı Afacan, Faik Bozkaya, Erol Çalıkuşu ve Ali Yorgancıoğlu seçildi.  Yeni dönem için Murakkıp ise Erdoğan Ağdelen seçildi.

-------------------------------------------------------------------------------------

Dışişleri Bakanı Özdil Nami: “Hayatımızı Kıbrıs sorununun çözümüne endeksleyemeyiz”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, genel kurulda yaptığı konuşmada, hükümet olarak Kıbrıs konusunda birlik ve beraberlik içerisinde başarılı bir mücadelenin Kıbrıs Türk halkı adına verilmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı ortaya koyduklarını vurguladı.  Nami, Kıbrıs görüşmelerinde geçmişte de krizler yaşandığını, bugün de bir kriz yaşandığını ama geçmişte nasıl atlatıldıysa bu krizin de başarıyla atlatılacağından hiç kimsenin hiçbir şüphe duymaması gerektiğini belirterek, Kıbrıs Türk halkının dünyada hak ettiği yeri er ya da geç mutlaka alacağına inanç belirtti.  Kıbrıs sorununda mücadele devam ederken ekonomik kalkınma ile ilgili tüm çalışmaların da el birliğiyle yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Nami, “Hayatımızı Kıbrıs sorununun çözümüne endeksleyemeyiz. KKTC, ekonomik kalkınmasını kendi iç dinamikleriyle ve buna eklenen dış temaslarıyla her gün daha da üst bir seviyeye mutlaka getirecektir” dedi.  Nami, hükümet olarak tüm çalışmalarını böyle bir vizyonla devam ettirdiklerini belirterek, bir ayağın diğerinden eksik düşünülemeyeceğini, bu iki konunun mutlaka el ele devam etmek zorunda olması gerektiğini kaydetti.

Oda ile bu konularda her zaman işbirliğinde olduklarını, parti olarak da işbirliğini gerek yasalar gerekse esnafa yönelik çalışmalarda ilişkileri en üst noktada tuttuklarını ifade eden Nami, odanın ülkede örgütlülüğün nasıl bir şey olduğunu ve ülkeye katkının nasıl yapıldığını gösterdiğini, üyelerinin hak ve çıkarlarını koruduğunu, kurumsallaştığını kaydetti, genel kurulun demokratik bir şekilde tamamlanmasını temenni etti.

“Esnafın kazanımı, toplumun kazanımıdır”

Genel Kurulda üyelere son kez hitap eden Hürrem Tulga, esnafın yeni bir başlangıç arifesinde olduğunu belirterek, tüm üyelerle birlikte ülkenin geleceği için çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası olarak bugüne kadar toplumla birlikte çalıştıklarını ifade eden Tulga, “Esnafın kazanımı, toplumun kazanımıdır” dedi.

Üretim ve hizmetler artmadıkça toplumun varlığının olamayacağını, bu yüzden üretim ve hizmetlerin payının artırılması gerektiğine vurgu yapan Tulga, iç piyasada üretilen her ürüne de sahip çıkılmasını istedi.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi de, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın bugüne kadarki sürecini iyi bilen bir kişi olarak, esnafa bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi.


“Esnafla birlikte…”

Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de, Belediye Başkanları olarak esnafın üretimini uygun koşullarda yapmasını sağlamak ve kayıt dışılıkla ilgilenmek gibi önemli sorumlulukları bulunduğunu anlattı, belediyeler olarak sağlıklı kentler oluşturmak için esnafla birlikte çalıştıklarını kaydetti.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da, hükümetin de esnafın yanında olması ve üretime destek vermesi gerektiğini belirterek, hükümetin üreticinin gelişebilmesi adına daha aktif olması gerektiğini vurguladı, denetimlerin artırılmasını ve daha sorumlu davranmasını istedi.  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, esnafın büyüyebilmesi için hükümetlerin desteğine ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, esnafın ülkeye kattığı iktisadi katkının büyüklüğüne dikkat çekti.

Taçoy, yolcu ve eşya taşıma izni bulunan bazı üyelerin sahip oldukları izinleri kötüye kullandıkları uyarısında da bulunarak, bu konuda izin sahiplerinin duyarlı olmasını, çalışma izinli kişileri çalıştırmamasını, odanın da bunun önüne geçilmesi konusunda yetkilerini kullanmasını istedi.

YD-TAK

Bu haber toplam 3342 defa okunmuştur