1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS’tan eylem uyarısı
KTAMS’tan eylem uyarısı

KTAMS’tan eylem uyarısı

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, “reform” adı altında kamu çalışanlarının haklarının gasp edileceğini düşündürdüğünü ifade ederek, bu durum karşısında KTAMS olarak her türlü yasal ve demokratik eylem hakkını kullanacaklarını açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamu görevlileri yasasında yapılması düşünülen reformlarla ilgili yasa değişikliklerinin, sendikalara son şekli ile ilgili hiçbir bilgi verilmeden, “yangından mal kaçırırcasına” meclisten geçirilmek istendiğini savundu.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, yapılanın “reform” adı altında kamu çalışanlarının haklarının gasp edileceğini düşündürdüğünü ifade ederek, bu durum karşısında KTAMS olarak her türlü yasal ve demokratik eylem hakkını kullanacaklarını açıkladı.

Sendikalarının kamuda reformun, yasalardan önce zihniyetlerde yapılması gerektiğine inandığını ifade eden Bengihan, “Dünyanın en iyi yasası yapılsa dahi uygulayıcıların zihniyetleri değişmedikçe hiçbir reform amaca hizmet etmeyecektir” dedi.

Gelmiş geçmiş hükümetlerin, kamuda reform yapılacağı ve buna bağlı olarak da kamudan daha kaliteli hizmet alınacağı, ağır aksak giden kamu hizmetlerinin de düzeleceğini iddia ettiklerini söyleyen Bengihan, kamunun içinde bulunduğu durumun sorumlularının yasaların ve çalışanların olduğunun iddia edildiğini kaydetti. Bu bakış açısı ile bir yere varmanın mümkün olmadığını vurgulayan Bengihan, kamuya geçici istihdamını engellemek için Kamu Görevlileri Yasası’nda değişiklik yapılmasına rağmen “geçici işçi” adı altında istihdamların devam ettiğini ileri sürdü.

Bengihan, kamu kurumlarına yapılan istihdam ve atamaların büyük çoğunluğunun “işe göre değil, kişiye göre” yapıldığını savunarak, “Kriter olarak da partili ve/veya aile ya da akrabalık durumu dikkate alınmaktadır. Tüm bu gerçekler görmezlikten gelinirse konu doğru bir zeminde tartışılmayacaktır” dedi.

Güvensizlik ve kuşku

Sendikalarının kamu görevlileri yasasında yapılması düşünülen reformlarla ilgili bir yıldan uzun bir süre önce, önerisini Meclis alt komitesine ilettiğini anımsatan Bengihan, geçen süre içerisinde sendikayla hiç bir görüşme yapılmadığını, önerilerinin dikkate alınıp alınmadığı konusunda taraflarına hiçbir resmi bilgi verilmediğini kaydetti.

Bengihan, hükümetin bu tutumunun samimiyetleri ve katılımcılık anlayışları konusunda sendika üzerinde güvensizlik ve kuşku yarattığını sözlerine ekledi. “reform” adı altında kamu çalışanlarının haklarının gasp edileceğini düşündürdüğünü ifade ederek, bu durum karşısında KTAMS olarak her türlü yasal ve demokratik eylem hakkını kullanacaklarını açıkladı.

(tak)

Fotoğraf: Arşiv

Bu haber toplam 1271 defa okunmuştur