1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS’dan eylem uyarısı
KTAMS’dan eylem uyarısı

KTAMS’dan eylem uyarısı

KTAMS, Merkez Bankası’nda objektif bir sınav sistemi yönünde kararlar alınmasını istedi

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Merkez Bankası’nda objektif esaslara dayanan bir sınav sisteminin takvimlendirilip en geç bir ay içerisinde sonlandırılması  ve vekâlet sürelerinin suistimale mahal vermeyecek şekilde netleştirilmesini isteyerek, taleplerinin Çarşamba günü gerçekleştirilecek Banka Yönetim Kurulu toplantısında karara bağlanması gerektiğini kaydetti.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yazılı açıklamasında, toplantıda olumlu bir karar üretilmezse, Sendikanın çalışanlarla birlikte her türlü ses getirici eylem ve hak arayışını kararlılıkla devam ettireceğini duyurdu.
Kaptan, KTAMS’ın, Merkez Bankası’na sahip çıkmak ve Bankayı daha ileriye taşımak adına dün olduğu gibi bugün de Bankada örgütlü ve yetkili Sendika olarak var gücüyle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.
KTAMS Başkanı Kaptan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Çalışanların birilerinin adamı olarak değil, liyakata dayalı bir düzeni tesis etmek için objektif sınav düzenlemesi ve vekâletlerin sınırlandırılması taleplerimiz sonrası Yönetim Kurulunun almış olduğu bu yöndeki kararlar, şu ana kadar yeterince karşılık bulamamış ve  Ekim ayı içerisinde sınav usullerine ilişkin görüşmeye hazır olduğumuzu Bankaya resmi yazı ile bildirmemize karşın yazımıza olumlu bir karşılık verilmemiş ve Banka Yönetim Kurulu kararı Başkan Yardımcıları tarafından uygulanmamıştır.
Banka Yönetim Kurulunun ve Banka Başkan Yardımcılarının zamana yayıp keyfi düzenleme ve uygulamaları kabul ettirme, bu süre zarfında “iyi polis – kötü polis” oynayarak uygulamaya konulan bıktırma/yıldırma politikalarının çalışanlarımız nezdinde bir karşılık bulmadığını ve bulmayacağını belirtmek isteriz.”

Bu haber toplam 1593 defa okunmuştur
Etiketler : ,