1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS'dan Denktaş'a tepki
KTAMSdan Denktaşa tepki

KTAMS'dan Denktaş'a tepki

KTAMS: “Denktaş Kıbrıs Türk halkından özür dilesin”

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Genel Sekreteri Güven Bengihan, “Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş özür dilemek istiyorsa, 1974 sonrası kurulan statükoya karşı var olma mücadelesi veren Kıbrıs Türk Halkından özür dilemelidir” dedi.

Güven Bengihan yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“ ‘Çözümsüzlük çözümdür’ politikaları ile Kıbrıs Türk Halkını Dünyadan soyutlayan zihniyet bir kez daha halkını yok sayan bir  girişimde bulunmuş, bununla da yetinmeyip Kıbrıs Türk Halkı adına  özür dileyerek de  küçük  düşürmüştür.  

Uluslararası hukukun geçerli olmadığı ülkemizi rant kapısına çevirmeye çalışan bazı Türkiye futbol kulüplerine karşı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun tedbir alma mücadelesini destekliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun KTFF'yi yok sayarak FİFA aracılığı ile ülkemizde şube açma girişiminde bulunmasını sendikamız kınamaktadır.

Tüm bu itibarsızlaştırma girişimlerini "MUHTEŞEM" bir olay olarak niteleyip buna karşı çıkanları sanki Türkiye halklarının düşmanıymış gibi lanse eden Serdar Denktaş hangi yetkiye dayanarak "Anadolu insanlarından Kıbrıs Türk Halkı adına özür dilerim" diyebilmiştir.
Kıbrıslı Türklerin onurunu başka bir ülkede paspas etmesi kabul edilebilir değildir. Sn. Serdar Denktaş özür dilemek istiyorsa 1974 sonrası kurulan statükoya karşı var olma mücadelesi veren Kıbrıs Türk Halkından özür dilemelidir.

Kıbrıslı Türk gençlerinin önü açılmak isteniyorsa uluslararası arenada ayrı bir kimlik olarak var olmalarına katkı konulmalıdır. Başka bir ülkenin alt birimi gibi muamele yaparak bu sağlanamaz.  Türk Futbol Federasyonunun bu girişimi Kuzey Kıbrıs'ı Türkiye'nin vilayeti gibi gören zihniyetin ürünüdür.
KTAMS olarak genelde Kıbrıslı Türklerin özelde gençlerimizin önünü açacak olan tek seçeneğin Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu bir kez daha vurgularız.”

Yenidüzen

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur