1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS tam gün greve gitti
KTAMS tam gün greve gitti

KTAMS tam gün greve gitti

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), “kadroları Gelir ve Vergi Dairesi’nde olan personelin Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde çalıştırılması” ve “hazırlanan protokolün hayata geçirilmemesi” gerekçesiyle Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde tam gün grev

A+A-

 

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan grev nedeniyle, Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Kaptan, “acele ediyoruz çünkü çok başarılı bir hükümetimiz var az sonra da çok başarılı icraatlarını ve yasa dışılıklarını anlatacaklarmış onları dinlemeye gideceğiz” sözleriyle başladığı konuşmasında, Bakanlar Kurulu kararıyla Maliye Bakanlığı’na bağlı personelin,  Amme Hizmeti Komisyonu’nun görev, yetki ve sorumluluklarına müdahale edilerek, gayrı yasal olarak Ulaştırma Bakanlığına görevlendirildiğini savundu.

“Bu hükümetin ne yazık ki hukukla, yasalarla alakası ve ilgisi yok” ifadesini kullanan Kaptan, konuyla ilgili hukuk mücadelesi vererek, dava açacaklarını söyledi.

Ahmet Kaptan, salı Günü Vergi Dairesi Müdürü ile görüştüklerini ve görüşmenin üzerinden 4 gün geçmesine rağmen henüz hiçbir yetkilinin sorunu çözme adına kendileriyle temas kurmadığını ancak çalışanların tehdit edildiğini savundu.

16 Eylül 2014’de Ulaştırma Bakanlığı müsteşarıyla oradaki uygulamanın yanlış olduğu ve Trafik Dairesi oluşturularak yasa tasarısının 31 Aralık’a kadar meclise gönderileceği konusunda bir protokol imzaladıklarını anımsatan Kaptan, acele atılan bu adımların da AB’den alınacağı hayal edilen 500 bin Euro düşünülerek atıldığını söyledi.

Kaptan, Maliye Bakanı Zeren Mungan’a “bürokratlarıyla Araç Kayıt Dairesi’nde görev başı yapma”  önerisinde bulunarak, “Oradaki bütçe ve imkanlarla görevi tamamlayabildikleri her hafta için biz de şikayet etmeden 1 ay çalışacağız” dedi.
Ülkede bugün yaşananların geçmişte demokrasi için mücadele eden CTP’lilerin kemiklerini sızlattığını savunan Kaptan, “Ne ekerseniz, onu biçeceksiniz harman zamanı. Harman zamanı da sandıktır” ifadesini kullandı.

Kaptan, bu gayrı yasal görevlendirmelerle ilgili olarak Sayıştay Başkanlığı ve diğer yetkilileri göreve davet ederek, bu yükü çalışanların daha fazla taşıyamayacağını ve önümüzdeki günlerde çözüm bulunmaması halinde Araç Kayıt Dairesi’nin anahtarlarını Maliye Bakanı’na teslim edeceklerini belirtti.

(TAK)

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur