1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS meclis önünde eylem yaptı.
KTAMS meclis önünde eylem yaptı.

KTAMS meclis önünde eylem yaptı.

Kaptan, imzalar geri alınmazsa başlattıkları süresiz greve de devam edeceklerini söyledi.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Meclis Tutanaklar Amiri’nin Gazimağusa Bucak sorumlusu mevkiine naklinin geri alınması talebiyle Meclis önünde eylem yaptı.

Konuyla ilgili 4 günden beri kaymakamlıklarda grev yapan KTAMS,  Meclis önündeki eylemde, “kamuda reform diyorsunuz, kişiye özel nakil yapıyorsunuz, grevdeyiz” yazılı pankart açtı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan  buradaki konuşmada,  İçişleri bakanlığı ve Başbakanlık önündeki eylemin ardından bugün de Meclis önüne geldiklerini, soruna çözüm bulunmaması halinde pazartesi Kamu Hizmeti Komisyonu’nun önüne gideceklerini belirtti.

Kaptan, eylem sonrasında Meclis Başkanı Siber’den görüşme talep edeceklerini de kaydetti.

Kaptan, imzalar geri alınmazsa başlattıkları süresiz greve de devam edeceklerini söyledi.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan da,  bu tür haksız uygulamaların bir daha yaşanmaması ve kişilere göre makam yaratılmasının önüne geçilmesi için Kamu Görevlileri Yasası’nın 76. maddesinin 1. fıkrasının C ve D bentlerinin tadil edilmesini talep etti.

Bu haksız uygulamanın sorumlularının İçişleri Bakanlığı, KKTC Meclis Başkanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu olduğunu söyleyen Bengihan, “Bu üç kurum birbirlerine top atmaktan vazgeçip bu naklin iptali için adım atmalıdırlar. Aksi takdirde sendikamız eylemlerini bu üç kurum önünde sürdürmeye devam edecektir” dedi

 

(tak)

Bu haber toplam 1164 defa okunmuştur