1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS: Hükümet suç işliyor
KTAMS: Hükümet suç işliyor

KTAMS: Hükümet suç işliyor

Çalışma Bakanlığı öncülüğünde hükümet yasaları çiğneyerek İhtiyat Sandığının alacağı için davanın açılmasını engelleyerek hem suç işlemekte hem de İhtiyat Sandığı kurumunu 14 Milyon 943 Bin 898 Türk Lirası zarara uğratmaktadır.

A+A-

KTAMS, bu sabah İhtiyat Sandığı Dairesi önünde basın toplantısı düzenledi. Eski KTHY çalışanlarının yatırılmayan İhtiyat Sandığı primleri için harekete geçmeyen , Çalışma Bakanlığı’nı ve Maliye Bakanlığı’nı sorumluluğunu yerine getirmesi için çağrı yapıldı.


Açıklamanın tam metni şöyle:


34/1993 Sayılı İhtiyat Sandığı Yasası Madde 31’e göre tüzel kişiliğe sahip bir işverenin çalışanlarının İhtiyat Sandığı primlerini yatırmaktan kaçınması veya yatırmayı ihmal etmesi halinde tüzel kişiliğe sahip işverenle şirketin direktörleri de şahsen sorumlu olup direktörler aleyhine de işverenle beraber ceza veya hukuk davası yoluyla yasal kovuşturma yapılması gerekmektedir. 
İhtiyat Sandığı Yasası Madde 30’a 2’ye göre İhtiyat Sandığına ödenmesi gereken tüm paralarla ilgili hukuk davası, İhtiyat Sandığı Müdürünün önerileri ile o konuda yetkili kılınan bir hukukçu veya avukat tarafından yürütülebilir.


Bu çerçevede sendikamız KTAMS eski KTHY çalışanlarının maaşlarından kesilip yasalara aykırı bir şekilde hesaplarına yatırılmayan 14 Milyon 943 Bin 898 Türk Lirası olan İhtiyat Sandığı primleri için şirket hissedar ve direktörlerine dava açılması için İhtiyat Sandığı Müdürlüğü ile görüşmüş ve Müdürlük tarafından yasal zorunluluk olan dava açma işlemi için gerekli çalışmaları tamamlatmıştır.


İhtiyat Sandığı primlerini yatırmayanlara İhtiyat Sandığı Müdürlüğünce yasal olarak dava açma zorunluluğu bulunmasına ve dava dosyasının hazırlanmasına rağmen Çalışma Bakanlığı öncülüğünde hükümet yasaları çiğneyerek İhtiyat Sandığının alacağı için davanın açılmasını engelleyerek hem suç işlemekte hem de İhtiyat Sandığı kurumunu 14 Milyon 943 Bin 898 Türk Lirası zarara uğratmaktadır. Bugün yanında çalıştırdıkları insanların yatırımlarını yapmayan şirket direktörleri hakkında yasal ve doğru olarak yüzlerce dava açan İhtiyat Sandığı’nın KTHY direktörleri için dava açmaması ise eşitsizliğin ve adam kayırmacığın dik alasıdır.
Sosyal Güvenlik tek bacaklı değil iki bacaklı bir yapıdır. Birisi Sosyal Sigorta diğeri ise İhtiyat Sandığıdır. Eski KTHY çalışanlarının hükümet tarafından sigorta primlerinin ödenmesi sonrası İhtiyat Sandığı primlerini de yatırma zorunluluğu olduğu bir gerçektedir. Bu zorunluluk gereği Maliye Bakanlığı sorumluluğunu yerine getirmeyerek İhtiyat sandığına şu ana kadar 5 Milyon 396 Bin 611 TL faiz ödemeye mahkum edilmiştir ki devleti bu derece zarara uğratmaya kimsenin hakkı yoktur.


Sendikamız KTAMS İhtiyat Sandığı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı ve Maliye Bakanlığı’nı sorumluluğunu yerine getirmeye ve yasaları uygulamaya davet eder yasalara aykırı davranışın devam etmesi halinde suç işleyen kişi ve kurumlar hakkında dava açacağımızı kamuoyuna duyururuz.

 

 

 

Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur
Etiketler : ,