1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. KTAMS 'EKSİK ÖDEME'leri hatırlattı
KTAMS EKSİK ÖDEMEleri hatırlattı

KTAMS 'EKSİK ÖDEME'leri hatırlattı

KTAMS, KTHY eski çalışanlarının 1 Eylül 2008 ile 21 Ekim 2010 tarihleri arasını kapsayan İhtiyat Sandığı primlerini ivedilikle yatırılması istemini yineledi.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Maliye Bakanlığı’nı sorumluluğu yerine getirerek, iflas eden Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) eski çalışanlarının 1 Eylül 2008 ile 21 Ekim 2010 tarihleri arasını kapsayan İhtiyat Sandığı primlerini ivedilikle yatırılması istemini yineledi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklamada, çalışanlardan kesilen ve yatırılamayan İhtiyat Sandığı primleriyle gecikme faizlerinin yatırılmaması halinde konunun yargıya taşınacağına işaret etti.

Kaptan, KTAMS’ın konuyu yargıya taşımak üzere gerekli çalışmayı tamamladığı, bu çerçevede tasfiye edilen KTHY eski çalışanlarının İhtiyat Sandığı primlerinin yatırılmasından sorumlu kişi ve kurumlara dava açılması için dosya hazırlandığını bildirdi.

KTHY’nin tasfiye edilmesinden sonra Maliye Bakanlığı’nın çalışanların Sosyal Sigorta yatırımlarını yatırdığını ifade eden Kaptan, ancak 9 milyon 547 bin 286 TL tutarındaki ana para ile 5 milyon 396 bin 611 TL’lik gecikme faizinden oluşan İhtiyat Sandığı primlerinin yatırılmadığını belirtti.

“Güzide kuruluşumuz KTHY’nin batırılması sonrası yüzlerce çalışan mağdur olmuş, evine ekmek götüremez hale gelmiş ve çok zor günler yaşamıştır” diyen Kaptan, KTHY aktif olarak çalışırken Yönetim Kurulu kararıyla çalışanlardan maaşlarından kesilen Sosyal Sigorta ve ihtiyat Sandığı primlerinin yatırılmaması nedeniyle iflastan sonra çalışanların ikinci kez mağduriyet yaşadığını vurguladı.

Maliye Bakanlığı’nı, sorumluluğunda olana İhtiyat Sandığı yatırımlarını yapmamakla suçlayan Kaptan, “Maliye Bakanlığı’nın eski KTHY çalışanlarının ihtiyat sandığı primlerini yatırmadığı her geçen gün devleti zarara uğrattığı bir gerçektir” ifadesini kullandı.

Kaptan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bir kez daha Hükümet ve Maliye Bakanlığı’nı sorumluluğunu yerine getirmeye ve (tasfiye edilen) KTHY eski çalışanlarının Sosyal Sigorta primleri gibi sorumluluğundaki İhtiyat Sandığı primlerini de yatırmaya davet ediyoruz. Aksi taktirde her kim olursa olsun çalışanların maaşlarından ihtiyat sandığı primleri için kesinti yapıp ilgili kurumlara yatırmadıysa hakkında açılacak dava neticesinde yargı önünde hesap verecek ve sorumluluğu ölçüsünde cezasını ödeyecektir.”

 

 

 

 

Bu haber toplam 955 defa okunmuştur