1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS Anayasa değişiklik önerilerini sundu
KTAMS Anayasa değişiklik önerilerini sundu

KTAMS Anayasa değişiklik önerilerini sundu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası heyeti, Anayasa değişikliğiyle ilgili önerilerini dosya halinde Meclis Başkanı Siber’e sundu.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, toplumdan, Anayasa değişikliğine ilişkin öneri ve görüşlerini iletmelerini beklediklerini ifade ederek, görüşler çoğaldıkça, daha iyiye ulaşılacağını söyledi.
Siber, bugün Ahmet Kaptan başkanlığındaki, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) heyetini kabul etti. Kaptan, Anayasa değişikliğiyle ilgili önerilerini dosya halinde Meclis Başkanı Siber’e sundu.
Kaptan, konuşmasının başında Soma’da yaşananlardan duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Anayasa’nın bazı maddelerinin değiştirilmesine yönelik başlatılan çalışmayı memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Kaptan, genel olarak görüşlerinin olumlu olduğunu ancak değişiklikler içinde katılmadıklarını noktalar da bulunduğunu belirtti.

AZINLIK HAKLARI

Kaptan, Anayasa’ya yeni eklenecek olan azınlık hakları ile ilgili 12 (a) maddesine yapılan düzenlemeye ‘yasa ile düzenlenecektir’ ibaresinin eklenmesini istediklerini belirtti.

“KAMU GÖREVLİLERİ PARTİLERİN HER KADEMESİNDE GÖREV ALABİLSİN”

Kaptan, ‘kamu görevlileri siyasi partilerin yönetim organlarında görev alamaz’ ibaresinin çıkarılmasını ve kamuda görev ifade eden herkesin parti yönetimindeki her kademede görev alabilmesinin önünün açılmasını talep ettiklerini kaydetti.

“SINIRLAMA GELECEKSE TÜMÜNE”

Belediye başkanlarına üç kez seçilme sınırı getirilmesine karşı olduklarını söyleyen Kaptan, sınırlandırma getirilecekse bunun cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili gibi mevkilere de sınırlandırma getirmek koşuluyla yapılması gerektiğini ifade etti.
Kaptan, geçici 10’uncu maddenin kaldırılmasını istediklerini de belirtti.

SİBER: “GÖRÜŞLER ÇOĞALDIKÇA, DAHA İYİYE ULAŞIRIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Anayasa değişikliği konusunda beklentilerinin, her kesimin kendi görüşlerini iletmesi olduğunu belirtti. Siber, “Anayasa’nın her maddesi her bireyi ilgilendiriyor” dedi.
Anayasa ile ilgili görüşler çoğaldıkça, daha iyiye ulaşılacağını söyleyen Siber, bugüne kadar 30 öneri aldıklarını, bu önerilerin komitede tartışıldığını belirtti. Meclis Başkanı Siber, değişiklik önerilerinin komiteden geçtikten sonra madde madde oylanıp, geçen her maddenin halkın referandumuna sunulacağını kaydetti.
Kaptan’a sundukları öneriler için teşekkür eden Siber, önerileri komiteye sunup değerlendirilmelerin sağlayacaklarını, toplum yararına olan eleştirilerin değerlendirileceğini belirtti.(tak)

Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur