1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS 2 saatlik grev yaptı
KTAMS 2 saatlik grev yaptı

KTAMS 2 saatlik grev yaptı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Gazimağusa Kaymakamlığı’ndaki Bucak Sorumluluğu mevkiine dıştan atama yapılmasını, iki saatlik grevle protesto etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Gazimağusa Kaymakamlığı’ndaki Bucak Sorumluluğu mevkiine dıştan atama yapılmasını, iki saatlik grevle protesto etti.

Sendika, İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı; daha sonra İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’la görüştü.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, yanlış görünen bu gibi durumların tamamen ortadan kaldırılması için Kamu Görevlileri Yasası’nı Şubat veya Mart ayında hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaymakamlıklarda görev yapan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) üyesi ilçe müfettişleri, atanan kişinin Kaymakamlık’ta hiç görev ifa etmediği gerekçesiyle iki saatlik grev yaptı. Kaymakamlıklarda müfettiş olarak görev yapan bir grup, Kamu Hizmeti Komisyonu aracılığıyla yapılan atamayı protesto için İçişleri Bakanlığı önünde toplandı.

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan ve Genel Sekreter Güven Bengihan basına açıklamalarda bulundu. Eylemciler daha sonra İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay tarafından kabul edildi.

ULUÇAY: “REFORMU SAĞLAYACAK TASARIDA HEDEF ŞUBAT-MART”

Bakanlık önünde eylem yapan Kaymakamlık Müfettişleri ile sendika yetkililerini kabul eden İçişleri Bakanı Uluçay, kamuda reformu sağlayacak Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın Meclis Komitesi’nde görüşülmekte olduğunu, tasarıyı 2015 Şubat-Mart aylarında hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

“ÜÇLÜ KARARNAMEYLE ATAMALAR DARALACAK”

Uluçay, söz konusu yasal düzenlemeyle birlikte üçlü kararname ile atamaları daraltmanın öngörüldüğünü, Kaymakamlıkların da üçlü kararnameden çıkarılacağını söyledi.

Gazimağusa Kaymakamlığı’nda yapılan uygulamanın yasal olduğunu da belirten Uluçay, “Bu arkadaşların da önünü kesecek bir durumun olmadığı kanaatindeyiz. En azından boşalan kadrolar Kamu Hizmeti Komisyonu’yla açılabilecek, oradaki arkadaşlarla doldurulabilecek” dedi.

Bakan Uluçay, amaçlarının kamuda reform yaparak anomali gibi görülen bazı unsurların ortadan kaldırılması olduğunu ifade etti.

KAPTAN: “SÖYLEMLERLE UYGULAMALAR UYUŞMUYOR”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, görüşmede yaptığı konuşmada hükümetin kamu reformu yönündeki söylemleri ile uygulamalarının uyuşmadığını savundu ve atamanın geri çekilmesini talep etti.

Kaptan, “(Uygulama) Çalışanlar arasında büyük bir huzursuzluk yaratmıştır. Bunun geri alınmasını, bundan sonra da bu tür uygulamaların yapılmaması için yasal tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” dedi.

“ÇALIŞANLARA OLUMSUZLUK YAŞATIYORLAR”

Kaptan, Bakanlık önündeki eylem sırasında yaptığı konuşmada ise “Verimlilikten bahsedenler, çalışanların moral motivasyonunu ve işine olan saygısını yitirmesi için elinden gelen her tür olumsuzluğu çalışanlara yaşatmaktadırlar” dedi.

“YASAL AMA ETİK DEĞİL”

Kaymakamlıkta tecrübesi olmayan kişilerin Kaymakam, Kaymakam Yardımcısı veya Bucak Sorumlusu olarak atanmasının verimliliği ve çalışanların motivasyonunu olumsuz etkilediğini belirten Kaptan, atamanın yasal olduğunu ancak etik olmadığını belirtti.

Atamanın geri alınmasını talep eden Kaptan, başka mevkilere de dıştan atamaların yapılacağı duyumlarını aldıklarını söyledi.

BASIN AÇIKLAMASI

Genel Sekreter Güven Bengihan tarafından okunan basın açıklamasında ise Gazimağusa Kaymakamlığı bünyesindeki Bucak Sorumlusu mevkisine Kamu Hizmeti Komisyonu aracılığıyla Cumhuriyet Meclisi’nde şube amiri olarak görev yapan bir çalışanı nakil etmesi nedeniyle İçişleri Bakanı’nın “şiddetle” kınandığı kaydedildi.

“Bu atama hiçbir hakkaniyet, liyakat ve kıdem ölçütüne sığmayan garabet bir durumdur” ifadeleri kullanılan açıklamada, uygulamanın uzun yıllardan beri bulundukları kurumda görevlerini ifa eden ve yasaların emrettiği hizmet basamaklarını bilfiil çalışarak alanlarında uzmanlaşan kurum çalışanlarının verimliliğini ve motivasyonunu düşürdüğü kaydedildi.

KTAMS’ın basın açıklamasında “Bu alanda hiçbir tecrübe ve bilgisi bulunmayan bir çalışanın Bucak Sorumlusu olarak atanması sendikamız tarafından asla kabul edilebilir bir durum değildir. Örneğin; hayatında hiç harita görmemiş, bu konuda hiçbir bilgisi olmayan kişilerin Tapu Dairesi Kaza Amirliği’ne veya muhasebe ve hesap dökümü bilmeyen birinin Vergi Dairesi Kaza Amirliği’ne atanması gibi” denildi.

Açıklamada, kamu verimliliği için çalışmalar yürüten Hükümet, kamu verimliliği düşüncesine ters uygulamalarda bulunmakla da suçlandı.(tak)

Bu haber toplam 1443 defa okunmuştur