1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. KSP’den barış çağrısı
KSP’den barış çağrısı

KSP’den barış çağrısı

KSP Merkez Komitesi, tüm dünyadaki savaşlara son verilmesi, barışın gelmesi

A+A-

 

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Merkez Komitesi, tüm dünyadaki savaşlara son verilmesi, barışın gelmesi çağrısında bulundu.

Komiteden yapılan yazılı açıklamada, dünyanın sorunlar sarmalında bir kaosa sürüklendiği, halk kitlelerinin açlık, sefalet içinde göç yollarında öldüğü belirtilerek, dünyanın temel sorununun “kapitalist emperyalizm” olduğu savunuldu.

Dünya ve insanlığın, sosyalist üretim sistemine doğru önlenemez adımlarla ilerlemekte olduğunun iddia edildiği açıklamada, bunu önleyebilmek için emperyalist sermaye sahiplerinin dünyanın dört bir yanında yüzeysel nedenlerle, insanlar arasındaki ulusal ve kültürel farklılıkları istismar ederek savaşlar çıkardığı ileri sürüldü.

“Bu şartlarda Kıbrıs Sosyalist Partisi olarak gerek halkımızı gerekse tüm dünyada emekçi halk kitlelerini, hayatın her alanında örgütlenerek barış ve demokrasi taleplerini yükseltmeye davet ediyoruz” ifadesi kullanılan açıklamada, milletler, mezhepler ve ırklar arası savaşlara karşı silahların kayıtsız şartsız susması ve derhal barış yapılması talebinin öne çıkarılması gerektiği ifade edildi.

Toplumsal ve siyasi yaşamın her alanında şeffaflık, kitlelerin her konuda bilgilendirilmesi ve doğrudan karar verme taleplerinin yükseltilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Suriye'deki savaşa son verilmesi Türkiye'deki kardeş kavgasının derhal durdurulması, ülkede ve dünyada tüm savaşların bitmesi çağrısı yapıldı.

(GÖZ/HA)

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur