1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kserinos Kilisesi’nde, barış mesajı
 Kserinos Kilisesi’nde, barış mesajı

Kserinos Kilisesi’nde, barış mesajı

Kıbrıslı Rumlar Gazimağusa Surlar içindeki Georgios Kserinos Kilisesi’nde ayin yaptı, barış mesajı verildi “Acılar bir daha yaşanmasın”

A+A-

Kıbrıslı Rumlar Gazimağusa Surlar içinde bir kez daha ayin gerçekleştirdi.

Sabah erken saatlerde kendi araçlarıyla ayine gelen yaklaşık 250 Kıbrıslı Rum,2 papaz eşliğinde ayinlerini yaptı. Ardından Din İşleri Başkanlığı Girne ve Lefkoşa Müftüsü Fuat Tosun ile Paralimni Metropoliti Vasilios Karajiannis, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Gazze’de yaşanan olayları kınamak amacıyla barış mesajı verdi.

Vasilios: Biz farklı davranmalıyız

Rum Metropoliti Vasilios, ülke barışı için çalışılıp, bir sınır tanınmaması ve bir örnek oluşturulması gerekliliği üzerinde durarak,’’Kıbrıs’ın komşu ülkelerine bakıldığında trajik savaşlar oluyor onlara da örnek oluşturulmalı, biz bu durumların dışında durup farklı davranmalıyız” dedi.
Vasilios , “Gazze’de yaşananlar karşısında üzüntü içindeyiz, bu savaş çocukların ölümüne de neden oluyor ve üzülüyoruz. Biz hep birlikte Gazze’deki soykırımı kınayıp tüm dünyaya ses vermeliyiz” şeklinde konuştu. .

Tosun: Acılar yaşanmasın

Din İşleri Başkanlığı Girne ve Lefkoşa Müftüsü Fuat Tosun da, dünya barış günü olduğuna ve bu buluşmanın dünya için çok önemli olduğunu söyleyerek, yaşanan acıların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.
Tosun konuşmasına şöyle devam etti:
‘’Gazze’de yaşanan olaylar çok acıdır. Bize gelince Kıbrıs’ta 2 toplum yaşadığına göre, 2 toplum da acılar yaşadı. Artık bizden beklenen Kıbrıs’ta da barış için adımlar atılsın ve barış yaşansın. 40 yıl elimizden uçup gitti ve istenilen hedefe varılamadı. Herkes üzerine düşeni yaparsa geçmişte yaşananlar yaşanmaz. Bunun için de burada oluşumuz önemli, çünkü dinler arasında diyalog yakınlaşmayı sağlar.
Kıbrıs Türk halkı 2 halk yanyana yaşayıp herşeyi paylaşabilir yeterki onu üstlenmiş olalım.’’

“Barış için çalışsın”

Açıklamalar sonrasında Fuat Tosun, Rum Metropoliti Vasilios’a çerçeveletilmiş bir saat armağan etti ve ‘’Dilerim bu saat barış için çalışsın’’ dedi
Rum Metropoliti Vasilios da ‘’İnşallah’ cevabını verdi.
Kıbrıslı Rumlar daha sonra Namık Kemal Meydanı’ndaki Lala Mustafa Paşa Camiisini ziyaret etti. (MHA)

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur