1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kritik maçlar haftası
Kritik maçlar haftası

Kritik maçlar haftası

K-Pet Süper Lig’de 11. haftada önemli maçlar oynanıyor. Ligde bugün dört, yarın üç maç var

A+A-

Eren ŞİŞİK
K-Pet Süper Lig’de 11. hafta bugün ve yarın oynanacak maçlarla başlıyor. Ligde zorlu maçların oynanacağı haftada izleyicileri müthiş maçlar bekliyor. Lig tablosunda alt tarafla üst tarafın az çok şekillendiği haftada, takımlar kuşkusuz haftayı üç puanla kapatıp yollarına devam etmek isteyecek. 11’inci haftada lider Yenicami, zorlu Doğan Türk Birliği deplasmanına konuk olurken, liderle aynı puana sahip Küçük Kaymaklı da zorlu Serdarlı deplasmanında üç puan arayacak.
Ligde bugün; Gençlik Gücü – Lefke, Mağusa Türk Gücü – Yalova, Mormenekşe – Çetinkaya ve Yeniboğaziçi – Cihangir maçları oynanacak. Yarın ise; Doğan Türk Birliği – Yenicami, Serdarlı – Küçük Kaymaklı ve Hamitköy – Bostancı Bağcıl takımları karşı karşıya gelecek.

BUGÜN DOĞU’DA ÜÇ MAÇ VAR

Cambulat’ta puan avı: Mağusa Türk Gücü - Yalova
Ligde bugün oynanacak önemli maçta son haftaların formda ekibi Mağusa Türk Gücü kendi evinde ligin dibindeki Yalova’yı ağırlayacak. Geçtiğimiz hafta zorlu Bostancı Bağcıl deplasmanından üç puanla ayrılan Mağusa Türk Gücü, bu maçı da kazanıp çıkışını sürdürmek istiyor. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Mormenekşe’ye mağlup olan ve ligin dibine iyice yerleşen Yalova’da da hedef bu maçtan puan veya puanlar alıp ilk devre bitmeden puan farkının açılmasını önlemek. Mağusa Canbulat Stadı’nda oynanacak olan maçta hakem Serdar Bilgimer görev yapacak.

İstikrar yakalama zamanı: Yeniboğaziçi - Cihangir
Günün bir diğer maçı da son haftalarda istemediği sonuçlar alan Yeniboğaziçi ile Cihangir arasında oynanacak. Geçtiğimiz hafta lider Yenicami karşısında farklı mağlup olan ve ligde düşüşe geçen Yeniboğaziçi, kendi evinde oynayacağı maçtan puan çıkarmak istiyor. Geçtiğimiz hafta mesarya derbisinde Serdarlı ile beraberliği zor kurtaran Cihangir’in hedefi ise bu maçtan üç puanla dönüp birebir rakibi konumundaki Yeniboğaziçi’ni ekarte etmek. Yeniboğaziçi Osman Mehmet Ergün Stadı’ndaki maçta Savaş Tilki düdük çalacak.

Zorlu 90 dakika: Mormenekşe - Çetinkaya
K-Pet Süper Lig’de günün en dikkat çeken maçlarından biri de Mormenekşe ile Çetinkaya arasında oynanacak. Geçtiğimiz hafta Yalova deplasmanından üç puanla dönen ve ligde zirveye en yakın takımlar arasında bulunan Mormenekşe, son şampiyonu mağlup edip moral çıkışını sürdürme hedefinde. Son haftalarda aldığı başarısız sonuçları geçtiğimiz hafta Doğan Türk Birliği’ne mağlup olarak sürdüren Çetinkaya ise bu zorlu maçtan üç puanla ayrılıp rahat bir nefes almayı hedefliyor. Mormenekşe Cemal Balses Stadı’ndaki maçı Mehmet Malek yönetecek.

Lefkoşa’da galibiyet hesapları: Gençlik Gücü - Lefke
Ligde bugün oynanacak maçlardan bir tanesi de Gençlik Gücü ile Lefke arasında oynanacak. Geçtiğimiz hafta Küçük Kaymaklı karşısında mağlup olmaktan kurtulamayan ve ligin dibinde iyice yer edinen Gençlik Gücü, uzun bir aradan sonra tam kadro çıkacağı maçta puan çıkarma hedefinde. Son iki haftada sürpriz puan kayıpları alan ve geçtiğimiz haftada da Hamitköy karşısında beraberlikle ayrılan Lefke, zor günler geçiren rakibinden üç puanı alıp zirveden kopmama niyetinde. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak olan maçta Kerem Eran düdük çalacak.

YARIN ZİRVEDEKİ TAKIMLARIN GÜNÜ

Askerler mi? Amiraller mi? Doğan Türk Birliği - Yenicami
K-Pet Süper Lig’de yarın haftanın en önemli maçında Doğan Türk Birliği ile Yenicami takımları karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta son şampiyon Çetinkaya’yı da devirip çıkışını sürdüren Doğan Türk Birliği, Yenicami’ye de çelme takıp yoluna devam etme niyetinde. Son 5 haftada tüm maçlarını galip kapatan ve geçtiğimiz hafta Yeniboğaziçi karşısında farklı galip gelip, liderlik koltuğuna oturan Yenicami ise bu zorlu deplasmandan galip ayrılıp son iki haftaya kayıpsız girmek. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak kritik 90 dakikayı Serkan Durmaz yönetecek.

Serdarlı’da kritik randevu: Serdarlı – Küçük Kaymaklı
K-Pet Süper Lig’de yarın oynanacak bir başka önemli maç Serdarlı ile Küçük Kaymaklı arasında oynanacak. Geçtiğimiz hafta mesarya derbisinde Cihangir deplasmanından 1 puanı koparan Serdarlı, Küçük Kaymaklı’yı Serdarlı’dan eli boş gönderme niyetinde. Geçtiğimiz hafta Gençlik Gücü karşısında galip ayrılan, fakat liderliği gol averajıyla Yenicami’ye kaptıran Küçük Kaymaklı da bu zorlu deplasmandan üç puan alıp yoluna kayıpsız devam etmek istiyor. Serdarlı 14 Ağustos Stadı’nda oynanacak olan zorlu maçta Osman Özpaşa düdük çalacak.

Galip gelen altın bulacak: Hamitköy – Bostancı Bağcıl
Ligde yarın oynanacak bir diğer müsabaka da Hamitköy ile Bostancı Bağcıl arasında oynanacak. Geçtiğimiz hafta zorlu Lefke deplasmanından bir puanla dönen Hamitköy, bire bir rakibi konumundaki Bostancı Bağcıl’ı yenip rakibinin üzerine geçme hedefinde. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Mağusa Türk Gücü’ne mağlup olup haftayı eli boş kapatan ve ligde alt sıralarda kendine yer bulan Bostancı Bağcıl’da bu maçtan puan çıkarıp düşüşünü durdurmak istiyor. Hamitköy Stadı’nda oynanacak olan zorlu maçta hakem Mehmet Sezener görev yapacak.

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur