1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. ‘Kritik görüşme’
‘Kritik görüşme’

‘Kritik görüşme’

Kıbrıs’ın güneyinde, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın, Anastasiadis’in “karar, zaman açısından da hedef açısından da yanlıştı” açıklamasını yeterli bulup bulmayacağı sorgulanıyor.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in Rum meclisinin 1950 Enosis Plebisiti ile ilgili kararının düzeltilmesini isteyen Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın, Anastasiadis’in “karar, zaman açısından da hedef açısından da yanlıştı” açıklamasını yeterli bulup bulmayacağı sorgulanıyor.

Alithia “Kritik Perşembe… Mustafa Akıncı Uzlaşmazlığını Sürdürecek Mi Yoksa Diyaloğa Dönmeyi Kabul Edecek Mi” başlık ve spotlarıyla manşete çektiği haberinde, Kıbrıslı Türk lider Akıncı’nın katılacağına inanılan ancak sergileyeceği tavrın merak edildiği Perşembe günkü liderler görüşmesini “müzakerelerin geleceği açısından kritik” diye niteledi.

Gazete “(Akıncı’nın) Anastasiadis’in izah açıklamalarından sonra uzlaşmaz tutumunu terk edecek mi yoksa diyaloğun yeniden başlaması için meclisin Enosis Plebisitiyle ilgili kararının düzeltilmesinde ve Anastasiadis’in bu kararı kınamasında ısrar mı edecek merak ediliyor” ifadesini kullandı.

Akıncı’nın, Anastasiadis’in konuyla ilgili net bir açıklama yapmasını ve Rum meclisinin yanlışını düzeltmesini istediğini hatırlatan gazete Anastasiadis’in, Rum meclisinin ilgili kararını “zaman açısından da hedef açısından da yanlış” bulduğunu açıklamasından ve DİSİ’nin, yıldönümleriyle ilgili genelgelerin Rum meclisince değil Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmesini öngören yasa teklifinden sonra “Akıncı’nın müzakere masasına gelmemek için başka bahanesi kalmamış göründüğünü” öne sürdü.

Gazete, liderlerin 23 Şubat Perşembe günü için planlanan görüşmesinden önce müzakerecilerin planlanmış herhangi bir görüşmesi olmadığını, müzakerecilerin liderlerden önce görüşmesi için bugün veya yarın bazı temaslar başlamasının da ihtimal dahilinde olduğuna işaret etti.

Simerini “Kıbrıs Müzakereleri Bilinmeze Doğru… Mustafa Akıncı Kıbrıs MEB’inde Yeni Gerilimlerle Tehdit Ediyor” başlıklı manşet haberinde “müzakerelerde ortaya çıkan çıkmaz nedeniyle Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerinin artık bilinmeyen sularda seyrettiği” yorumunu yaptı.

Gazete, 23 Şubat için planlanan liderler görüşmesi “havadayken, Akıncı’nın bir Rum gazetesine verdiği röportajda Anastasiadis’in çözüm prosedürünü değil seçimleri düşündüğünü söyleyerek ateşe benzin döktüğünü” iddia etti.

 

 

 

Bu haber toplam 2074 defa okunmuştur