1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Kredi kartı' çetesi mi?
Kredi kartı çetesi mi?

'Kredi kartı' çetesi mi?

“Sahte belge düzenleme”, “sahte belgeyi tedavüle sürme” ve “sahtekârlıkla para temin etme” suçlarıyla alakalı olan 5 tutuklu Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Girne’de, Kuzey Kıbrıs’a giriş yapmayan şahıslara ait kredi kartı bilgilerini yasal olmayan yollardan elde ederek, sahteledikleri kartlarla, bazı işyerleri aracılığıyla sahtekarlıkla para temin ettiği iddia edilen 4 kişi ve bir işyeri sahibi polis tarafından tutuklandı.

YENDÜZEN (Özel)

Girne’de, Kuzey Kıbrıs’a giriş yapmayan şahıslara ait kredi kartı bilgilerini yasal olmayan yollardan elde ederek, sahteledikleri kartlarla, bazı işyerleri aracılığıyla sahtekarlıkla para temin ettiği iddia edilen 4 kişi ve bir işyeri sahibi polis tarafından tutuklandı. “Sahte belge düzenleme”, “sahte belgeyi tedavüle sürme” ve “sahtekârlıkla para temin etme” suçlarıyla alakalı olan 5 tutuklu Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Amirliğinde görevli Polis Çavuşu Mehmet Behlül mahkemede olguları aktardı. Behlül, zanlıların, Girne’de 1- 8 Aralık tarihleri arasında, daha önceden KKTC’ye giriş yapmayan şahıslara ait kredi kartı bilgilerini, yasal olmayan yollardan elde edip, kartlar üzerinde sahteleyip, bir işyeri aracılığıyla tedavüle sürerek, sahtekârlıkla para temin ettiğinin belirlendiğini ifade etti.

KKTC’de bulunan bir işyerine ait pos cihazından 60 ayrı şahsa ait kart bilgisiyle toplam 88 kez çekiliş yapıldığının belirlendiğini söyleyen Behlül, zanlıların bu çekimler sonucu sahtekârlıkla 7 bin Türk Lirası para temin ettiğini açıkladı.

“3 çekimle, 7 bin Türk Lirası”
Behlül ,söz konusu işyerinin sahibinin poliste verdiği gönüllü ifadede, U.D ve M. N.’in, beraberinde bulunan ve şu an kimliği tespit edilemeyen 2 kişiyle birlikte, işyerine gelerek bir dizüstü bilgisayara bağlı bir cihazla kartlara bilgi yükleyerek işyerine ait pos cihazından birçok çekiliş yaptığını ve geçerli 3 çekimle, 7 bin Türk Lirası çektiklerini itiraf ettiğini söyledi. Behlül, zanlı A. Y.'nin, 8 Aralık tarihinde, Girne’de kaldığı otelde tespit edilerek, tasarrufunda bulunulan ve olayda kullanıldığı düşünülen dizüstü bilgisayarın uzmanlarca incelemeye alındığını belirterek, olayla bağlantılı olarak U. D. ve Z. Ö.’nin de tutuklandığını kaydetti.

Meseleyle ilgili aranan şahıslar, emareler ve alınması gereken ifadeler olduğunu, zanlıların başka işyerlerinde de benzer işlemler yaptıklarının düşünüldüğünü kaydeden polis çavuşu Mehmet Behlül, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlılar aleyhine 2’şer gün tutukluluk talep etti.
Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin de meseleyle ilgili tahkikatın yeni başladığını aranan şahıslar ve emareler alınması gereken ifadeler bulunduğunu belirterek, tahkikatın selameti için zanlılar hakkında ikişer tutukluluk emri verdi.

Bu haber toplam 2130 defa okunmuştur