1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kraliçe Elizabeth tarihe geçiyor
Kraliçe Elizabeth tarihe geçiyor

Kraliçe Elizabeth tarihe geçiyor

Yarın tahtta çıkışının 63. yılını kutlayacak olan Kraliçe 2. Elizabeth böylece Britanya tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olarak tarihe geçecek.

A+A-

 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Britanya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük hükümdarı seçildi. Yarın tahtta çıkışının 63. yılını kutlayacak olan Kraliçe 2. Elizabeth böylece Britanya tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olarak tarihe geçecek.

Kraliçe Victoria'dan bile daha ünlü
İngiliz Independent gazetesi, Kraliçe 2.Elizabeth ile ilgili yapılan anket sonuçlarını yayınladı. Buna göre, 2. Elizabeth ülkenin en uzun tahtta kalan ve ülkeyi sanayileşmiş topluma taşıyan Kraliçe Victoria'dan bile daha ünlü bir hükümdar olarak belirlendi.Sunday Times adına yaptırılan anket sonuçlarında, Kraliçe 2. Elizabeth, yüzde 27 oyla, gelmiş geçmiş en büyük hükümdar seçilirken Kraliçe Victoria yüzde 12, Kraliçe 1. Elizabeth de yüzde 13 oy aldı.

25 yaşında tahtta oturmuştu
Kraliçe 2. Elizabeth, yarın tarihinde Kraliçe Victoria'nın tahta kalış süresi olan 63 yıl 216 gün rekorunu kırarak Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olacak. Kraliçe 2. Elizabeth, babası 1952 yılında Kral 4. George öldükten sonra 25 yaşında Kraliçe tahtta oturmuştu

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur