1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kozan kancayı bizimkilere taktı
Kozan kancayı bizimkilere taktı

Kozan kancayı bizimkilere taktı

TFF 3.Lig’in yeni ekibi Kozan Belediyespor Kasım, Halil ve Can ile yakından ilgileniyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Bu sezon Türkiye Bölgesel Amatör Ligi (BAL)’nde kendi grubunu şampiyon tamamlayarak Türkiye 3.Ligi’ne çıkmaya hak kazanan Kozan Belediyespor kancayı Kıbrıslı Türk oyunculara attı. Geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmaları izlemek üzere adaya gelen Kozan yetkililerinin Lefkeli Kasım Tağman, Yenicamili Halil Turan ve Mormenekşeli Can Özsoy’u yakın takibe aldığı öğrenildi.

İlk tercih Kasım
Pepsi Kıbrıs Kupası’nda oynanan yarı final karşılaşmalarının yanı sıra lig maçlarını da takip eden Kozan’ın özellikle bu üç oyuncu arasından Kasım Tağman’ı genç olmasından dolayı ısrarla kadroya katmayı istediği öğrenildi. Zira TFF 3. Ligi’nde 25 yaş üzeri en fazla 6 oyuncu oynatılabiliyor. Bu bakımdan genç oyunculara yönelik bir transfer politikası belirleyen Kozan Belediyespor’un Kasım Tağman’la temasa geçmesi bekleniyor. Halil Turan ve Can Özsoy için de nabız yoklayan Adana ekibi, farklı alternatifler üzerinde de duruyor.

Lig ve kupa maçlarını izlediler
2014-2015 sezonunda Süper Lig’i gol kralı olarak tamamlayan 23 yaşındaki Kasım Tağman’ın 25. haftada oynanan Lapta karşılaşmasını canlı izleyen Kozan yetkililerinin Kasım’ı çok beğendiği öğrenildi. Genç yıldız bu karşılaşmada fileleri tam 4 kez sarsmıştı. Ardından Pepsi Kıbrıs Kupası’nda Yenicami-Yalova karşılaşmasını takip eden Kozan Belediyespor takımı yetkilileri burada da Halil Turan’ı mercek altına aldı ve oyuncuyu yakından takip etti. Halil Turan karşılaşmada çok fazla etkili bir oyun ortaya koymasa da enerjisiyle ve önde yaptığı baskıyla Kozan’ın gözüne girmeyi başardı.

Can Özsoy’un şanssızlığı
Bu üçlü arasında en şanssız isim ise kuşkusuz Can Özsoy oldu. Pepsi Kıbrıs Kupası yarı finalinde oynanan Mormenekşe-Doğan Türk Birliği maçını izleyen yetkililer Can’ı oyunun son 30 dakikalık bölümünde izleyebildi. Maça yedek başlayan Can Özsoy oyuna 60. dakikada dahil oldu. Kozan Belediyespor yetkililerinin ligin 25. haftasında oynanan Yenicami-Mormenekşe karşılaşmasını da izlediği öğrenildi.  Bu karşılaşmada Halil Turan gol sevinci yaşamasa da ortaya koyduğu performans beğeni kazandı. Ancak günün şanssız ismi yine Can Özsoy oldu. Zira yıldız futbolcu oyunun henüz 36. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Kozan Belediyespor’un özellikle Kasım Tağman transferi için oyuncuyu ikna turlarında olduğu öğrenilirken, Halil Turan ve Can Özsoy konusundaki kararın henüz verilmediği gelen haberler arasında.

Bu haber toplam 3628 defa okunmuştur