1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Koyuncu zirveye tırmandı
Koyuncu zirveye tırmandı

Koyuncu zirveye tırmandı

2015 Yıldıray Debreli Tırmanma Şampiyonası’nın Kantara’da gerçekleşen ilk ayağını Mazda RX7 aracı ile Doğa Koyuncu kazandı.

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’na (KKTOK) bağlı Tırmanma Komitesi’nin organize ettiği 2015 Yıldıray Debreli Tırmanma Şampiyonası’nın Kantara’da gerçekleşen ilk ayağını Mazda RX7 aracı ile Doğa Koyuncu kazandı.
Kaplıca – Kantara yolunda, 3.4 kilometre uzunluğunda hazırlanan sezonun ilk tırmanma yarışı, Dünya Oto Mercedes Benz yarışında 11 yarışmacı mücadele etti. Çekişmeli geçen yarışta Mazda RX7 kullanan Doğa Koyuncu, 2:45,398’lik derecesi ile ilk sırayı alırken, Mehmet Çocuk – Melih Pastırmacı ikinci, Salih Çelikkaya – İbrahim Çelikkaya ise üçüncü oldu.
Genel Klasmanda olduğu gibi E4 kategorisinde de ilk sırayı alan Doğa Koyuncu olurken, çekişmeli mücadeleye sahne olan E2 Kategorisinde birincilik Çocuk – Melih Pastırmacı ikilisinin oldu. Ön çeker araçların mücadele ettiği E3 kategorisinde ise ilk sıra Kemal Topcuoğlu – Orçun Yırık ikilisinin oldu. S2 kategorisinin tek ekibi, Mehmet Karaman – Alkan Palabıyık ikilisi birincilik kupasının sahibi oldu.

Bu haber toplam 1062 defa okunmuştur