1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Kötülük rekorunu 13 ayda kırdınız."
"Kötülük rekorunu 13 ayda kırdınız."

"Kötülük rekorunu 13 ayda kırdınız."

Erhürman, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamaya hakları olmadığını çünkü 13 ayda çevrenin üzerinden fırtına gibi geçtiklerini söyledi.

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bugünkü Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada hükümet yetkililerin kürsüye çıkıp 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamaya hakları olmadığını çünkü 13 ayda çevrenin üzerinden fırtına gibi geçtiklerini söyledi. Erhürman şöyle konuştu:

“Birçok hak halihazırda yaşayanlara ait sayılırken çevre hakkı gelecek kuşakların da hakkıdır. Gelecek kuşaklara ne bırakıp bırakmayacağımızla ilgilidir. Dünya Çevre Günü’nde birileri kalkıp buradan kutlayacaksa bundan vazgeçsin. 13 aydır iktidarla olan hükümetin çevre konusunda ne yaptığını unutmamak, unutturmamak lazım. Bu halk balık hafızalı değil. Coğrafi olarak 13 ayda bu hükümet çevrenin üzerinden nasıl fırtına gibi geçti hatırlayalım... Bedi’s piknik alanı… Tuzla (Salamis) sit alanı… Ötüken orman alanı…Kumyalı orman arazisi…Tatlısu sahili…Girne ikinci bölge emirnamesi…Girne antik liman…Çıkarma plajı…Karşıyaka Gorno tepesi…Lefkoşa Metehan askeri bölge… Bunların hepsiyle ilgili ya mahkeme ara emri var ya da tepkiler nedeniyle hükümetin geri adımı... Bugün yine basında çıktı.Kumyalı’daki orman alanında açılan dava olmasına, ara emri alınmasına karşı yeni bir girişim gündemde. Bekliyoruz, ona da dava açacağız! Çıkarma Plajı konusunda ise bugün oldu hala resmi bir açıklama yoktur orada ne olacağı ile ilgili hükümet sessizliğini koruyor. Karar hala iptal edilmemiştir. Sadece bu bile istifa sebebidir. Gorno Tepesi’nde de dava açıldı ara emri kararı çıktı. Hükümet ‘yapmayacağım’ dedi ertesi gün belediye başkanı ‘merkezi idare bilmiyordu, yasa müsait değil, değiştirip yapacağız’ dedi. Talana devam edeceklerini kendileri söyledi! Çevre Bakanı çıktı ‘yapmayacağız’ dedi. Hala bununla ilgili tartışma devam ediyor. Ortada inanılmaz bir kirlilik var. Çevrenin üzerine abanmış durumdalar. 13 ayda bunlar yapılmışken, haklar bu kadar çalınmışken, bu gelecek hırsızlığı ülkenin boynuna asılmışken buradan çıkıp ‘Çevre Günü kutlu olsun’denecekse tek cevabım var: “Kutlanacak bir şey yok. Ortada kara bir miras var. Hala daha hiçbir şey yokmuş gibi bunları yaptınız. Kötülük rekorunu 13 ayda kırdınız. Sizin Çevre Günü’nünüz asla kutlu olmasın. Çevre için bir şeyler yapanların günü kutlu olsun!”

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,