1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Koruyucu hekimlik ön planda”
“Koruyucu hekimlik ön planda”

“Koruyucu hekimlik ön planda”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 17-22 Kasım ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

 

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 17-22 Kasım ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ dolayısıyla mesaj yayımladı.
Gülle mesajında, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi adına çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını vurguladı.
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bilinçlendirmenin her konuda olduğu gibi ağız ve diş sağlığı konusunda da çocuk ve genç yaştaki bireylere yönelik yapılacak eğitim çalışmalarıyla etkili olabileceğine dikkat çekti.
Gülle, bu düşünceden yola çıkarak Sağlık Bakanlığı’nın, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü etkinlikleri uyarınca, ülkenin çeşitli okullarında, çocuk ve gençlere yönelik ‘Ağız ve Diş Sağlığı İçin Doğru Beslenme Yöntemi’ ve ‘Fırçalama Alışkanlığının Önemi’ konularında bilgilendirici seminerler programladıklarını kaydetti.
“Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, özellikle koruyucu sağlık hizmetleri ve koruyucu hekimliğin ön plana çıktığı bir haftadır. Tüm diş hekimlerinin en önemli ve birincil görevi koruyucu diş hekimliğidir. Toplumun ağız diş sağlığı ancak bu anlayışla en iyi seviyeye taşınabilecektir” diye konuşan Gülle, Sağlık Bakanlığı’nın koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi adına çalışmaları yoğunlaştırdığını belirtti.
Bu çalışmaların ilkinin 17 Kasım Pazartesi Gazimağusa Alasya İlkokulu’nda gerçekleştirileceğini belirten Gülle, ikinci eğitim çalışmasının 18 Kasım Salı günü Girne 23 Nisan İlkokulu’nda; üçüncü çalışmanın da 19 Kasım tarihinde Lefkoşa Necati Taşkın İlkokulu’nda yapılacağını kaydetti.

Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur